Hot News
Autoritățile din Zaporojie au anunțat că a fost zădărnicită o încercare de debarcare a unui desant ucrainean
03/09
Fostul cancelar Schroeder a calificat drept aiureală ideea lui Zelenski de a ”recupera Crimeea prin luptă”
04/09

Borisov, despre motivele retragerii Rusiei din proiectul ISS

Stația Spațială Internațională/ Foto: yandex.ru

Rusia se va retrage din proiectul Stației Spațiale Internaționale (ISS) din mai multe motive, ce pot fi împărțite în două grupe, a declarat directorul general al corporației ”Roskosmos”, Iuri Borisov, vorbind la maratonul educațional federal ”Znanie”, informează agenția Rambler, citând un comunicat postat pe site-ul corporației.

Potrivit precizărilor sale, aspectul tehnic se reduce la faptul că ”ISS a depășit perioada de garanție a existenței sale și există pericolul apariției unor defecțiuni în cascadă la aparatura” de la bordul laboratorului spațial.

”Și nimeni nu poate spune cu precizie când va începe acest proces. Fără a întrerupe programul de zboruri pilotate, trebuie să ne pregătim pentru ducerea lui mai departe, motiv pentru care Rusia a decis să creeze o stație proprie”, a spus șeful corporației de stat.

El a menționat că ”astăzi, pe ISS aproape că am epuizat posibilitatea de a efectua noi experiemente științifice”. ”În primul rând, acest lucru are legătură cu gradul de inclinare a orbitei pe care ea evoluează. De la bordul noii stații, care va fi lansată pe orbita polară, vom putea observa Rusia în proporție de 100% aproape. În plus, acolo alta este situația radiațiilor, ceea ce este foarte important pentru realizarea zborurilor în spațiu”, a spus Borisov.

El a precizat, totodată, că pentru realizarea misiunii lunare Rusia va avea nevoie de colaborare internațională și de o rachetă super-grea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053