Hot News
Peskov a anunțat disponibilitatea Moscovei de a discuta cu Kievul
05/09
Ministerul chinez de Externe s-a opus introducerii unui plafon de preț pentru petrolul rusesc de către țările G7
05/09

Deputatul german Wagenknecht consideră nerealist să forțezi Rusia să renunțe la Crimeea

Foto: DW

Deputatul Bundestag-ului din partea grupului parlamentar al Partidului de Stânga, Sarah Wagenknecht (în imagine), a calificat drept nerealist obiectivul de a forța Rusia să renunțe la Crimeea, transmite RT.

Ea a amintit că Rusia este o putere nucleară, iar dacă se insistă pe ideea că rușii trebuie expulzați din Crimeea, conflictul din Ucraina „va continua pentru totdeauna”.

„Întrebarea este care obiective sunt realiste… Rușii și-au păstrat Flota de la Marea Neagră în Crimeea de zeci de ani, nu vor renunța la ea. Oare este necesar să sacrifici zeci de mii, poate sute de mii de vieți pentru un obiectiv complet nerealist?” a declarat Wagenknecht într-un interviu acordat publicației germane at-online.

Anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Kievul va „lua” Crimeea Rusiei „prin orice mijloace”.

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a apreciat, la rândul său, că amenințările liderului ucrainean de a recupera Crimeea prin mijloace militare sunt lipsite de sens.

Crimeea a devenit regiune rusă după un referendum organizat în Peninsulă în martie 2014, în care majoritatea locuitorilor au votat pentru reunificarea cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089