Hot News
Vasserman a desemnat cel mai bun lider din URSS
05/09
Deputatul german Wagenknecht consideră nerealist să forțezi Rusia să renunțe la Crimeea
05/09

Peskov a anunțat disponibilitatea Moscovei de a discuta cu Kievul

Foto: TASS/ BelTA

Moscova încă este pregătită să discute cu Kievul despre cum vor fi puse în aplicare condițiile Federației Ruse, a anunțat Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus.

„Avem ce să discutăm cu Zelenski – despre îndeplinirea condițiilor Rusiei privind rezolvarea situației din Ucraina”, a spus Peskov la postul de televiziune Rossiia 1, în cadrul emisiunii ”Moscova. Kremlin. Putin”.

El a mai spus că operaţiunea specială este în plină desfăşurare şi toate obiectivele anunţate anterior vor fi îndeplinite.

Anterior, la 1 septembrie, fostul președinte al Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a declarat că liderii țărilor UE au încercat să-l convingă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să înceapă o reglementare diplomatică a situației din țară, dar nu au reușit. În același timp, el a amintit că fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, și fostul secretar de stat american, Henry Kissinger, au cerut, de asemenea, o soluționare diplomatică a conflictului.

În aceeași zi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a desființat oficial delegația ucraineană din grupul de contact pentru reglementarea situația din estul Ucrainei.

La 30 august, consilierul superior al Consiliului Atlantic, Harlan Ullman, a spus că Zelenski trebuie să înțeleagă că este necesară încetarea ostilităților dacă Ucraina vrea să supraviețuiască ca stat independent. În opinia sa, cel mai bun mod de a pune capăt conflictului este să-i convingi pe Zelenski și pe liderul rus Vladimir Putin sau să le sugerezi ideea că este în interesul lor găsirea unei soluții. În același timp, autorul propunerii menționează că Putin ar putea fi de acord cu acest lucru, dar Zelenski cu siguranță nu.

Între timp, Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, a calificat, la 26 august, posibilele negocieri cu Rusia drept o „condamnare la moarte” pentru Kiev.

Potrivit lui Podoliak, Rusia poate profita de orice pauză în ostilități pentru a se remobiliza și a lansa un atac și mai puternic asupra Ucrainei. Prin urmare, negocierile cu Moscova sunt inacceptabile, este convins consilierul.

La 24 august, Vasili Nebenzia, reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU, a arătat că Rusia contează pe rezolvarea conflictului din Ucraina prin negocieri.

Înainte de aceasta, la 7 iulie, Putin a declarat că Moscova nu renunță la negocierile de pace, dar cu cât acestea încep mai târziu, cu atât va fi mai dificil „să negociezi cu noi”.

Decizia de a lansa o operațiune specială pentru a proteja Donbassul a fost luată după ce armata ucraineană a intensificat atacurile asupra Republicilor Populare Donețk și Lugansk, atacurile care nu au încetat niciodată în ultimii opt ani. Obiectivele cheie ale armatei ruse sunt denazificarea și demilitarizarea regimului de la Kiev.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053