Hot News
Peskov: Decizia privind participarea lui Putin la summitul G20 depinde de factorul de securitate
04/09
Peskov a anunțat disponibilitatea Moscovei de a discuta cu Kievul
05/09

Vasserman a desemnat cel mai bun lider din URSS

Deputat în Duma de Stat, Anatoli Vasserman/ Foto: pitersmi.ru

Anatoli Vasserman, deputat în Duma de Stat, publicist și om de televiziune, l-a inclus pe Lavrenti Beria în categoria celor mai buni șefi de proiecte din lume, relatează Lenta.ru.

Dezbătând, într-o discuție cu jurnaliștii de la News.ru, ideea înființării în Rusia a unui centru dedicat lui Beria, publicistul l-a definit pe acesta ca fiind cel mai bun din URSS și unul dintre cei mai buni șefi de ample și complexe proiecte din lume. ”Beria a condus trei comitete speciale în cadrul Consiliului de Miniștri al URSS: pentru energie nucleară, pentru dezvoltare de rachete și pentru electronică de aviație. Însumată, activitatea lor a dat ceea ce astăzi se numește scutul nuclear antiaerian al Rusiei”, a declarat Vaserman. În plus, el și-a exprimat convingerea că Beria a fost cel care, la sfârșitul anului 1938, a oprit Marea Teroare.

Vasserman consideră că această personalitate sovietică merită, în onoarea lui, un muzeu în sensul deplin al cuvântului.

Propunerea privind deschiderea în Rusia a unui muzeu dedicat lui Beria a venit din partea consilierului rectorului Universității Minelor din Ural, Vadim Averianov. În opinia lui, odată cu apariția unui asemenea centru, tineretul va începe să perceapă corect istoria.

De la sfârșitul anului 1938 și până în decembrie 1945, Lavrenti Beria a condus Comisariatul Poporului pentru Afaceri Interne (NKVD) al URSS. În vara anului 1953, el a fost demis din toate funcțiile și arestat. I s-au adus o serie de acuzații, inclusiv de spionaj, de dorința de a distruge sistemul sovietic al muncitorilor și țăranilor și de restaurare a capitalismului, de falsicarea unor dosare penale. În decembrie 1953, în urma unui simulacru de proces Beria a fost executat prin împușcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054