Hot News
Cursurile de limba rusă!
22/09
Valsul popoarelor Rusiei a doborât recordul Rusiei și al lumii la numărul de participanți
22/09

Prognoză pentru economia Statelor Unite: Va sări în aer pe propriul ”câmp minat”

Foto: VKontakte

Măsurile dure adoptate de Rezerva Federală a Statelor Unite au antrenat o întârire anormală a dolarului, de care suferă acum întreaga lume, scrie publicația chineză The Global Times, subliniind că Washingtonul se va confrunta, la un moment dat, cu o economie care va sări în aer pe propriul ”câmp minat”, pe care tot el l-a pus.

Rezerva Federală a SUA se reunește, în zilele de 20 și 21 septembrie, în ședință pentru a analiza majorarea dobânzii de referință. Se presupune că pentru a lupta împotriva inflației se va decide o creștere cu cel puțin 75 puncte de bază. În articol se menționează că, astfel, Washingtonul ascunde criza economică, trăgând întreaga lume în ea.

”Acest lucru va spori din nou valoarea dolarului american față de alte monede, chiar dacă bancnota verde a atins oricum un maxim al ultimelor două decenii. Din cauza acțiunilor agresive ale Rezervei Federale, dolarul traversează o ascensiune ”care se întâmplă o dată la o generație”, se arată în articolul care subliniază că, ”pentru multe țări acest lucru poate înseamna începutul unui coșmar”.

În material se amintește că, în SUA, o astfel de decizie va deveni a cincea majorare a ratei dobânzilor, menită să slăbească presiunea inflaționistă. Autorii aricolului definesc aceste măsuri ca fiind urmare ”a tipăririi oarbe și nelimitate de bani pentru a menține o stare de ”înflorire”.

”Fiecare ciclu de apreciere a dolarului din deceniile trecute au lăsat amintiri extrem de neplăcute”, se spune în articol, ce adaugă, de asemenea, că un dolar tot mai scump ”taie și iar taie lumea precum o lamă ascuțită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085