Hot News
Prognoză pentru economia Statelor Unite: Va sări în aer pe propriul ”câmp minat”
22/09
Putin a vorbit despre pericolul pe care-l reprezintă pentru Rusia orice slăbire a suveranității ei
22/09

Valsul popoarelor Rusiei a doborât recordul Rusiei și al lumii la numărul de participanți

Foto: yubimiigorod.ru

Valsul popoarelor Rusiei, eveniment organizat la Complexul expozițional – VDNH, în Moscova, a devenit valsul cu cei mai mulți participanți și o durată de 3 minute și 30 de secunde. În total, la flash mob au luat parte 3075 de cupluri, a anunțat redactorul șef și fondatorul Cărții recordurilor din Rusia, Stanislav Konenko, relatează agenția TASS.

”Cu un rezultat de 3075 de perechi, recordul pentru ”Valsul cu cea mai mare participare din lume” a fost înregistrat oficial”, a anunțat, de pe scenă, Konenko.

Participanții au dansat în fața fântânii ”Prietenia popoarelor”, în acompaniamentul Orchestrei Simfonice de Stat din Moscova, pe suita ”Viscol” a lui Gheorghi Svidorov (se poate asculta aici). Viceministrul Științei și Învățământului Superior al Federației Rusie, Elena Drujinina, a subliniat că organizarea valsului a fost inițiativa studenților.

”Inițiativa acestui eveniment a venit din partea universităților ruse. Studenți din diferite puncte ale țării noastre au venit la VDNH pentru a demonstra forța spiritului, forța unității. … Acum este foarte importantă susținerea acordată inițiativelor tinerilor, inițiative care vizează unitatea și creativitatea interetnică”, a spus Drujinina.

La vals au participat studenți, pensionari, dansatori profesinioniști și persoane cu dizabilități. Este unul dintre evenimentele cu cea mai largă participare a Anului moștenirii culturale a popoarelor Rusiei, precum a fost declarat în țară anul 2022. Gazdele evenimentului au fost Valdis Pelș și Iulia Baranovskaia.

Valsul a fost urmat de un concert festiv, pe scenă urcând Vania Dmitrienko, Șaman, grupurile ”Surganova & Orchestra” și ”Zemliane”.

Agenția TASS este principalul partener media al evenimentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875085