Hot News
”Teroare diplomatică”: Reacția Rusiei la rezoluția ONU
14/10
În Rusia au fost reținuți sabotorii care au încercat să arunce în aer Turkish Stream
15/10

Ancheta Nord Stream: Ambasadorii Germaniei, Danemarcei și Suediei, convocați la MAE al Rusiei

Clădirea principală a Ministerului de Externe al Rusiei/ Foto: rt.ru

În ultimele zile, șefii misiunilor diplomatice ale Germaniei, Danemarcei și Suediei acreditați la Moscova au fost convocați la Ministerul de Externe al Rusiei din cauza refuzului de a permite Rusiei să se implice în ancheta privind exploziile de la gazoductele Nord Stream, a anunțat MAE într-un comunicat, citat de agenția TASS.

”În ultimele zile, la Ministerul de Externe al Rusiei au fost convocați șefii misiunilor diplomatice ale Germaniei, Danemarcei și Suediei acreditați la Moscova”, se arată în document. Diplomaților occidentali le-a fost exprimată nedumerirea părții ruse legată de absența oricărei reacții oficiale la apelul adresat de președintele Guvernului rus, Mihail Mișustin, conducerii acestor țări și trimis încă din data de 5 octombrie. Mesaj ”privind implicarea reprezentanților departamentelor competente ale țării noastre și ai companiei Gazprom în ancheta desfășurată în comun de Berlin, Copenhaga și Stockholm privind acțiunile de sabotaj comise în zilele de 26 și 27 septembrie 2022 la gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2”, se precizează în comunicat.

În același timp, după cum a precizat MAE rus, apar informații privind participarea altor țări, inclusiv a Statelor Unite, în această anchetă.

În plus, MAE a adăugat că Rusia nu va recunoaște rezultatele anchetei menite să clarifice circumstanțele celor întâmplate, dacă la ea nu vor participa și specialiști ruși. Potrivit comunicatului, în cazul în care accesul experților din Rusia va fi refuzat, Moscova va presupune că aceste state au ceva de ascuns sau că ”ele îi acoperă pe autorii acestor acte teroriste”. Rusia nu va recunoaște nici un fel de ”pseudorezultate” ale acestei anchete, dacă la ea nu vor participa specialiștii ruși, a subliniat MAE rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874983