Hot News
Ancheta Nord Stream: Ambasadorii Germaniei, Danemarcei și Suediei, convocați la MAE al Rusiei
14/10
Studiază în Rusia!
15/10

În Rusia au fost reținuți sabotorii care au încercat să arunce în aer Turkish Stream

Gazoductul Turkish Stream. Stația de compresiune ”Kazacia”/Foto: RIA Novosti

”În Rusia au fost reținuți sabotorii care au încercat să arunce în aer gazoductul Turkish Stream, a anunțat secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, informează agenția TASS.

”Sabotorii au fost prinși, câteva persoane au fost arestate – intenționau să arunce în aer conducta pe teritoriul nostru, pe uscat”, a precizat el.

La 10 octombrie, la ședința operativă cu membri ai Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Putin a declarat că regimul de la Kiev a încercat să pună la cale o explozie la una dintre secțiunile sistemului de transport al gazelor naturale Turkish Strem. Liderul de la Kremlin i-a relatat toate aceste aspecte omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, la întâlnirea pe care cei doi au avut-o joi, precizează TASS.

FSB a anunțat, la 22 septembrie, că a fost prevenit un atac terorist asupra unui gazoduct. Structurile de ordine au arestat un bărbat născut în 1978 și recrutat, în Ucraina, de Serviciul de Securitate al acestei țări. Bărbatului i-au fost confiscate două dispozitive explozive improvizate. Gadgeturile suspectului cuprindeau corespondența acestuia cu supraveghetorul ucrainean, instrucțiuni despre cum se asamblează o bombă și coordonatele locului unde urma să aibă loc explozia.

Turkish Stream este un gazoduct care exportă gaze naturale și care este format din două fire. Unul este destinat livrării de gaze din Rusia în Turcia prin Marea Neagră, al doilea spre țările din sudul și sud-estul Europei. Capacitatea lui proiectată ajunge la 31,5 miliarde metri cubi de gaze pe an. Gazoductul a fost dat în exploatare în ianuarie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108