Hot News
Ministerul rus al Apărării: Rusia își reia participarea la inițiativa cerealieră din Marea Neagră
02/11
MAE rus a publicat declarația privind prevenirea unui război nuclear
03/11

„Kalașnikov” livrează către trupele ruse cele mai noi drone de tip copter

Drona de tip copter ZALA 421-24/ Foto: vkontakte

Concernul „Kalașnikov” furnizează trupelor ruse cele mai recente aparate de zbor fără pilot de tip copter, a anunțat șeful holdingului, Alan Lușnikov, citat de TASS.

„Nu am anunțat acest lucru, dar livrăm deja armatei coptere. Este o linie întreagă. Unele dintre aparate sunt deja produse și livrate în serie. Celelalte sunt în curs dezvoltare, producția lor în serie urmâmd să fie lansată anul viitor. Este vorba de cea mai variată nomenclatură pentru cele mai diferite misiuni – de recunoaștere, de luptă și așa mai departe. Este un domeniu foarte important și îi acordăm o atenție deosebită”, a spus Lușnikov. Ca exemplu, șeful concernului s-a referit la drona de tip copter ZALA 421-24 a companiei ZALA AERO (parte a grupului de companii ”Kalașnikov”), prezentată la forumul Armata 2022.

Potrivit corporației ”Rosteh”, această dronă este capabilă să opereze în condiții de contramăsuri electronice și să zboare în regim de ”liniște radio” completă.

Concernul „Kalașnikov” este cel mai mare producător rus de arme automate de luptă și de puști cu lunetă. Este liderul industriei ruse de arme de calibru mic, reprezentând aproximativ 95% din producția de arme de calibru mic din Rusia. Produsele sunt furnizate în peste 27 de țări din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994