Hot News
Xinhua: Europa este revoltată de dorința SUA de a se îmbogăți din criza energetică
03/11
4 noiembrie, Ziua Unității Naționale în Rusia. Istoria sărbătorii
04/11

Patrușev: Mesajul lui Truss confirmă implicarea Marii Britanii în exploziile de la Nord Stream

Liz Truss și Anthony Blinken/ Foto: news.myseldon.com

SMS-ul pe care fostul premier al Marii Britanii, Liz Truss, l-a trimis Secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken, după exploziile produse la gazoductele Nord Stream confirmă implicarea Marii Britanii în atac, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, citat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev/ Foto: RIA Novosti

El a atras atenția asupra faptului că prin SMS-ul său, trimis ”la un minut după explozia de la gazoducte”, Truss îi dădea ”raportul” Secretarului de stat, Anthony Blinken că totul ”s-a făcut”.

Patrușev a subliniat, în acest context, că Statele Unite erau cele care aveau cel mai mult de câștigat de pe urma aruncării în aer a conductelor.

Diversiunea de la Nord Stream a avut loc la sfârșitul lunii septembrie. Ca urmare a exploziilor la conductele prin care gazul rusesc era livrat în Europa, au apărut scurgeri de gaze, una dintre secțiunile gazoductului fiind complet distrusă. Incidentul este investigat de mai multe țări, Rusia nefiind însă admisă să participe.

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat că diversiunea de la Nord Stream a fost dusă la îndeplinire de specialiștii Marinei Militare a Marii Britanii. Potrivit militarilor ruși, britanicii își au baza și în orașul Ociakov, din regiunea Nikolaev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091