Hot News
Recepție la Ambasada Rusiei în România cu prilejul Zilei Unității Naționale
04/11
Putin: În Rusia au fost mobilizate 318.000 de persoane
05/11

Putin: Occidentul punea cu îndemânare și profesionalism fitilul la destrămarea Rusiei

Confruntarea Rusiei cu regimul neonazist apărut pe teritoriul Ucrainei a fost inevitabilă, a declarat Putin. În imagine: Sala ”Manej” din Moscova. Președintele Vladimir Putin vizitează expoziția ”Ucraina. La cumpănă dintre epoci”/ Foto: mirtesen.ru

Occidentul încearcă să dărâme Rusia, folosind experiența de a se amesteca în treburile interne ale Ucrainei, experiență acumulată după dezmembrarea Uniunii Sovietice, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de Izvestia.

”Occidentul așeza cu multă îndemânare fitilul la destrămarea țării noastre. În deceniile care au urmat dezmembrării Uniunii Sovietice, Ucraina a parcurs drumul intervenției directe și fățișe a țărilor occidentale în treburile ei interne. De fapt, au încercat să facă același lucru și în Rusia”, a anunțat Putin la o întâlnire cu istorici și reprzentanții confesiunilor tradiționale ruse, cu ocazia celei de-a zecea aniversări de la reînființarea Societății Istorice Ruse și a Societății Ruse de Istorie Militară (în imagine). Cu același prilej, la Sala ”Manej” din Moscova, a fost înaugurată o mare expoziție ”Ucraina. La cumpănă dintre epoci”.

În opinia președintelui, Occidentul a reușit să inoculeze în conștiința ucrainenilor pseudo-valori care au dus la faptul că, acum, pe acest teritoriu a fost creată, de fapt, o anti-Rusie. În acest fel țările occidentale „au semănat ura, au violat mințile oamenilor, privându-i de adevărata lor istorie”.

”Confruntarea Rusiei cu acest regim neonazist apărut pe teritoriul Ucrainei a fost inevitabilă. Situația a fost adusă în punctul în care a devenit „aducătoare de moarte pentru Rusia”, a subliniat Putin. În plus, el a declarat că, dacă în februarie Rusia nu ar fi întreprins nici un fel de acțiuni, rezultatul ar fi fost același, dar de pe poziții mult mai proaste pentru Rusia.

După scenariul ucrainean

La aceeași întâlnire de la Sala ”Manej”, șeful Serviciului de Informații Externe, Serghei Narîșkin, care conduce și Societatea Istorică Rusă, a declarat că forțele distructive încearcă în mod deliberat să distrugă memoria istorică și să scindeze societatea rusă.

„Există forțe distructive care încearcă intenționat să ne distrugă memoria istorică pentru a scinda societatea și a semăna discordie. Tocmai după acest scenariu s-au desfășurat evenimentele din Ucraina, când literalmente în fața ochilor unei generații dintr-o prosperă Republică sovietică ucraineană, această republică s-a transformat într-o dictatură și într-un instrument ascultător, răuvoitor al regimurilor totalitar-liberale agresive față de Rusia ale Occidentului”, a declarat Narîșkin.

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că țările Occidentului așteaptă degeaba destrămarea Rusiei. În acest scop a început, printre altele, operațiunea specială din Ucraina.

1 Comment

  1. Mister Putin V. are dreptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083