Hot News
Forțele de securitate ucrainene au împușcat 39 de activiști pro-ruși în Herson
18/11
Corneliu Vlad: Între război și pace, serviciile
18/11

Peskov, despre loviturile asupra unor obiective ucrainene

Foto: Ministerul Apărării al Rusiei/ RIA Novosti

Rusia lovește infrastructuri care au o legătură directă sau indirectă cu potențialul militar al Ucrainei și al regimului ucrainean, a declarat secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

„Este vorba despre acele obiective de infrastructură care au legătură directă sau indirectă cu potențialul militar al Ucrainei și al regimului ucrainean”, a răspuns Peskov, întrebat fiind de jurnaliști care este legătura dintre loviturile asupra infrastructurii ucrainene și mersul operațiunii militare speciale.

El a adăugat că nedorința părții ucrainene „de a ieși la negocieri” și de a rezolva problema – ”astea sunt consecințele”.

Forțele Armate ruse au început să lovească infrastructura ucraineană la 10 octombrie, la două zile după atacul terorist de la Podul Crimeii, în spatele căruia se află, potrivit estimărilor autorităților ruse, serviciile speciale ucrainene. Loviturile vizează unități energetice, obiective ale industriei de apărare, militare și de comunicații din întreaga țară, de la Harkov și Kiev până la Lvov și Ivano-Frankovsk. De atunci, alarma aeriană a fost declanșată în fiecare zi în regiunile ucrainene, uneori în întreaga țară. Volodimir Zelenski a declarat la 1 noiembrie că aproximativ 40% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost avariată, ceea ce a dus la întreruperi masive de energie electrică.

Ultima oră: 

Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că transferul rezervelor Forțelor Armate ale Ucrainei și al armelor străine în zona de luptă a fost perturbat, transmite RT.

Potrivit ministerului, la 17 noiembrie, Forțele Armate Ruse au efectuat un atac concentrat cu arme de mare precizie cu rază lungă de acțiune asupra obiectivelor administrației militare a Forțelor Armate ale Ucrainei, a industriei de apărare ucrainene și a infrastructurii de combustibil și energie. asociate acestora.

„Transferul de rezerve ale Forțelor Armate ale Ucrainei și livrarea de arme străine în zonele de ostilități au fost perturbate”, a declarat Ministerul Apărării.

Ca urmare a atacului trupelor ruse din 17 noiembrie, au fost afectate și capacitățile de producție ale Ucrainei pentru producția de arme cu rachete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089