Hot News
Peskov: SUA și NATO sunt principala cauză a incidentului cu rachete din Polonia
18/11
Peskov, despre loviturile asupra unor obiective ucrainene
18/11

Forțele de securitate ucrainene au împușcat 39 de activiști pro-ruși în Herson

La Herson, după plecarea militarilor ruși. Suspecții de colaborare cu armata rusă au fost legați de "stâlpii rușinii"/ Foto: AP

Forțele de securitate ucrainene au împușcat 39 de activiști pro-ruși în Herson, alte 74 de persoane fiind duse într-o direcție necunoscută, informează agenția RIA Novosti, citând un reprezentant al serviciilor regionale de urgență din Herson.

Potrivit acestuia, structurile de forță ucrainene desfășoară acțiuni demonstrative de pedeapsă împotriva locuitorilor orașului care nu au reușit să plece pe malul stâng al fluviului Nipru.

„Se știe cu certitudine că 39 de activiști pro-ruși au fost executați. Cadavrele lor nu au fost predate rudelor și se intenționează să fie folosite în scene regizate menite să dovedească presupusele crime de război comise de Rusia. 74 de persoane au fost duse într-o direcție necunoscută”, a spus el.

Un reprezentant al serviciilor regionale de urgență spune, de asemenea, că în locuințele cetățenilor plecați se fac percheziții, fotografii și înregistrări video, pentru a fi ”ulterior trimise proprietarilor aflați în partea regiunii Herson de pe malul stâng al Niprului, cu scopul de a-i înfricoșa”.

Toate infracțiunile comise sunt documentate de organele de aplicare a legii ruse, a adăugat el.

Anterior, s-a anunțat că șefa Misiunii ONU de monitorizare a drepturilor omului în Ucraina, Matilde Bogner, a declarat că biroul pe care îl conduce a primit informații despre cazuri de execuție și tortură a prizonierilor care au fost reținuți de autoritățile ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874998