Hot News
”Piticul cocoșat” la Casa Rusă din București
02/12
Putin a discutat la telefon cu Scholz
02/12

MAE rus a condamnat rezoluția Germaniei care sprijină mitul politico-ideologic al naziștilor ucraineni

Sediul principal al MAE al Rusiei din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Ministerul de Externe al Rusiei a calificat drept o acțiune provocatoare rezoluția adoptată de Germania, la 30 noiembrie, privind recunoașterea drept ”genocid al poporului ucrainean” foametea generală din RSS Ucraineană din perioada 1932-1933, informează Lenta.ru.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al ministerului, MAE rus precizează că rezoluția trece sub tăcere faptul că, în acei ani, foametea a făcut ravagii nu numai în Ucraina, ci și pe întreg teritoriul URSS, răpind milioane de vieți omenești. Textul menționează că deputații germani au decis, astfel, să „sprijine în mod demonstrativ mitul politico-ideologic alimentat de autoritățile ucrainene la îndemnul forțelor ultranaționaliste, naziste și rusofobe”. Ministerul de Externe a descris rezoluția ca fiind o altă încercare de demonizare a Rusiei.

„Acțiunea provocatoare menționată a Bundestagului Republicii Federale Germania, care speculează pe tema teribilei foamete din 1932-1933, are un motiv evident. Germanii încearcă să-și rescrie istoria și să uite penitența pentru ororile celui de-al Doilea Război Mondial”, a precizat ministerul într-un comunicat. Ministerul de Externe a subliniat că, astfel, elita politică germană încearcă să estompeze în memoria societății caracterul fără precedent al crimelor Germaniei naziste. Instituția diplomatică rusă a reamintit că Germania nu a plătit încă despăgubiri tuturor victimelor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, inclusiv ucrainenilor.

„Bundestagului Republicii Federale Germania ar trebui să-i fie rușine pentru astfel de decizii imorale care reînvie ideologia fascistă a urii și discriminării rasiale și încearcă să se absolve de responsabilitatea pentru crime de război”, se subliniază în documentul Ministerului de Externe al Rusiei.

La 30 noiembrie, Bundestag-ul german a adoptat cu majoritate de voturi o rezoluție prin care recunoaște așa-numitul Holodomor ca fiind un genocid al ucrainenilor, care a fost organizat și susținut în mod deliberat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064