Hot News
MAE rus a condamnat rezoluția Germaniei care sprijină mitul politico-ideologic al naziștilor ucraineni
02/12
Kremlinul consideră ilegitim „tribunalul” occidental pentru Ucraina
02/12

Putin a discutat la telefon cu Scholz

Președintele rus, Vladimir Putin, și cancelarul german, Olaf Scholz/ Foto: apral.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat o convorbire telefonică cu cancelarul german Olaf Scholz, discuția celor doi referindu-se la situația din Ucraina, transmite serviciul de presă al Kremlinului.

Convorbirea a avut loc la inițiativa părții germane. În acest cadru, liderul rus i-a explicat cancelarului german principalele abordări ale Federației Ruse legaate de desfășurarea operațiunii militare. El a subliniat că Forțele Armate ale Rusiei „au evitat o lungă perioadă de timp să lanseze lovituri punctuale cu rachete asupra anumitor ținte de pe teritoriul Ucrainei”, dar ulterior astfel de acțiuni „au devenit un răspuns forțat și inevitabil la atacurile provocatoare ale Kievului împotriva infrastructurii civile ruse, inclusiv a Podului Crimeea.

Liderul de la Kremlin a atras atenția interlocutorului său inclusiv asupra liniei distructive adoptate de statele occidentale. El a arătat că furnizarea de arme către Ucraina, precum și sprijinul politic și financiar cuprinzător, determină Kievul să refuze negocierile. Moscova mai consideră că poziția Occidentului „îi stimulează pe naționaliștii radicali ucraineni” să „comite noi crime sângeroase împotriva civililor”.

Putin l-a îndemnat pe Scholz să „reconsidere abordările sale în contextul evenimentelor din Ucraina”, se spune într-un comunicat al Kremlinului.

Putin i-a amintit, de asemenea, lui Scholz de „actul terorist împotriva gazoductelor Nord Stream și Nord Stream 2”. Președintele Federației Ruse este convins că circumstanțele incidentului ar trebui investigate cu participarea structurilor specializate ruse.

„Au fost abordate și problemele implementării acordurilor „pachet” de la Istanbul din 22 iulie privind exportul de cereale ucrainene din porturile Mării Negre și deblocarea exportului de alimente și îngrășăminte din Rusia”, a informat site-ul Kremlinului.

Anterior, Scholz a declarat că nu a mai comunicat cu Putin din septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065