Hot News
SUA au introdus sancțiuni împotriva miliardarului Potanin
16/12
Kremlinul a promis să analizeze articolul lui Kissinger despre viitorul dintre Rusia și Ucraina
17/12

Ministerul rus al Apărării, despre rănile suferite de participanții la operațiunea militară specială

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, în timpul înmânării decorațiilor naționale, la Spitalul clinic militar central ”P.V. Mandrîk”, militarilor care s-au distins în timpul operațiunii militare speciale/ Foto: TASS

Cele mai frecvente dintre rănile suferite de militarii ruși care participă la operațiunea militară specială din Ucraina, sunt cele provocate de exploziile minelor, a declarat șeful Direcției principale de medicină militară a Ministerului Apărării al Rusiei, Dmitri Trișkin, relatează Vzgliad.

Trișkin a spus că repartizarea este aceeași „ca înainte”, de la începutul operațiunii speciale: 70% din total reprezintă răni provocate de explozia minelor, 10% sunt răni provocate de glonț; îmbolnăvirile și accidentele reprezintă câte 10% fiecare. El a explicat că „acest lucru este foarte important”, deoarece „este necesar să se știe ce specialiști trebuie mai mult implicați, pe ce direcție”.

Șeful Direcției medicale militare generale a subliniat că unitățile medicale cu destinație specială asigură asistența specializată, deoarece „uneori nu există absolut deloc nici măcar o secundă pentru a evacua un pacient chiar la un spital de frontieră”, relatează agenția TASS, citând postul de televiziune „Rossia-24”.

Reamintim că, în decembrie, șeful statului rus, Vladimir Putin, a declarat că asistența acordată soldaților și ofițerilor răniți în timpul operațiunii militare speciale trebuie să rămână în zona de atenție specială a autorităților de la toate nivelurile. El a susținut ideea înființării în Donbass a unor centre de reabilitare pentru militarii răniți în operațiunea militară specială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063