Hot News
Ambasada Rusiei din București a oferit o recepție de Sărbătorile de iarnă
16/12
Ministerul rus al Apărării, despre rănile suferite de participanții la operațiunea militară specială
17/12

SUA au introdus sancțiuni împotriva miliardarului Potanin

Omul de afaceri Vladimir Potanin/ Foto: kapital-rus.ru

Statele Unite au introdus sancțiuni împotriva unuia dintre cei mai bogați miliardari ruși, Vladimir Potanin, a soției și copiilor acestuia. Sancțiunile vizează, de asemenea, bunurile omului de afaceri – Interros Holding, Rosbank și un iaht, informează Forbes, versiunea în limba rusă a revistei, citând comunicat al Departamentului Trezoreriei americane. Omul de afaceri a fost inclus pe lista SDN (Specially Designated Nationals and Blocked Persons list, n.r.), ceea ce înseamnă blocarea activelor din SUA și interdicția de a interacționa cu americanii.

Pe lângă Potanin, pe lista de sancțiuni au fost înscriși soția acestuia, Ekaterina, și copiii Ivan și Anastasia. În plus, au fost impuse sancțiuni împotriva Interros Investment Holding, prin care Potanin își deține activele (inclusiv compania Norilski Nickel, care nu a intrat însă sub incidența sancțiunior), precum și împotriva băncii Rosbank, cumpărată de antreprenorul rus în primăvară de la Société Générale, care s-a retras din Rusia. În cazul Rosbank, Ministerul de Finanțe al SUA a emis o licență de suspendare a operațiunilor cu banca până la 15 martie 2023. În plus, SUA au impus sancțiuni asupra iahtului Nirvana, care, potrivit Trezoreriei americane, este deținut de Potanin.

Un reprezentant al grupului Interros a refuzat să comenteze. Serviciul de presă al Rosbank a declarat că sancțiunile nu vor avea un impact semnificativ asupra activității instituției. „Banca continuă să lucreze în regim standard, efectuând toate tranzacțiile în ruble atât la distanță, cât și în ampla lui rețea de filiale. Toate condițiile de deservire și tarifele pentru produse rămân valabile”, se arată în comunicat.

Pe lângă familia Potanin, pe lista de sancțiuni a SUA din 15 decembrie se mai află prim-vicepremierul rus, Andrei Belousov, viceprim-ministrul Dmitri Cernîșenko, ministrul adjunct de finanțe Aleksei Sazanov, mai mulți guvernatori ruși și șeful Căilor Ferate Ruse, Oleg Belozerov. În plus, au fost vizate și 17 filiale ale VTB Bank, care se află sub sancțiuni din februarie 2022. Printre acestea se numără VTB Development și SG-Development, precum și Citibike, un operator de închiriere de biciclete din Moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097