Hot News
Putin a discutat cu Lukașenko despre un spațiu comun de apărare
20/12
MAE rus: Politica periculoasă promovată de Washington plasează SUA și Rusia în pragul unei ciocniri directe
20/12

Peskov a dezmințit informațiile privind dorința lui Putin de a forța Minskul să participe la operațiunea militară specială

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a dezmințit falsurile din articolele publicate în presa occidentală potrivit cărora Vladimir Putin s-ar fi dus la Minsk pentru a forța, chipurile, Republica Belarus să participe la operațiunea specială din Ucraina, informează agenția TASS.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist, el a apreciat că astfel de articole trebuie privite „drept invenții absolut stupide și nefondate”.

Luni, Putin s-a deplasat în capitala Repubicii Belarus pentru discuții cu Aleksandr Lukașenko. La Minsk s-au aflat, de asemenea, ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, și șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

La începutul lunii octombrie, președintele Aleksandr Lukașenko a anunțat că Ucraina a desfășurat la granița cu Republica Belarus un grup de până la 15.000 de militari. În același timp, el a subliniat că militarii beloruși nu participă la operațiunea specială rusă din Ucraina. Potrivit spuselor sale, misiunea Minskului este de a nu permite ca teritoriul țării sale să fie supus loviturilor, în special din partea Poloniei, Lituaniei și Letoniei.

Rusia a început, la 24 februarie, operațiunea militară din Ucraina, cu scopul de a ”a-i apăra pe oamenii care, timp de opt ani, au fost supuși la abuzuri, la genocid de către regimul de la Kiev”, după cum a precizat președintele Vladimir Putin. În acest sens, a spus șeful statului, se intenționează demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, aducerea în fața instanțelor de judecată a tuturor criminalilor de război responsabili de „crimele sângeroase împotriva civililor” din Republicile Populare Donețk și Lugansk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875140