Hot News
Casa Rusă din București, pentru toți doritorii de a studia în Rusia
24/12
„Orice conflict se încheie la masa negocierilor”. Kremlinul a răspuns la întrebări privind operațiunea specială
24/12

Un politician american a explicat de ce a refuzat să se ridice în timpul discursului lui Zelenski

Matt Gaetz și Lauren Beaubert (imaginea din stânga) nu sunt impresionați de ”spectacolul în stil nord-coreean” prezentat de liderul ucrainean/ Foto : newsweek

Matt Gaetz, membru al Camerei Reprezentanților a SUA , a explicat de ce a refuzat să se ridice în picioare în timpul discursului pe care președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a susținut în fața Congresului american, relatează Lenta.ru.

Invitat al jurnalistului Tucker Carlson, de la Fox News, Gaetz a calificat discursul lui Zelenski drept un „spectacol în stil nord-coreean”. Potrivit spuselor sale, de aceeași părere este și deputata Lauren Beaubert, care nu s-a ridicat nici ea în picioare. „Nu mă macină mustrări de conștiință, pentru că n-am ieșit și n-am aplauda un lider al unei țări istoric corupte”, a spus Getz. El a subliniat că liderul ucrainean „cerșește mai mult de 100 de miliarde de dolari pe care Congresul este deja dispus să îi trimită”.

De asemenea, politicianul a apreciat că liderul republican al Senatului, Mitch McConnell, și președintele democrat al Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au vrut să-l invite pe Zelenski pentru a „asigura o acoperire pentru un proiect de lege privind cheltuielile absolut nejustificat”.

Matt Gaetz și Lauren Beaubert au refuzat să îl aplaude pe Vladimir Zelenski în timpul discursului său ținut în fața Congresului, motiv pentru care, ulterior, s-au confruntat cu o reacție negativă pe rețelele de socializare.

Zelenski a sosit în SUA la 21 decembrie. În timpul întâlnirii cu președintele american, Joe Biden a promis că Washingtonul va continua să își intensifice sprijinul militar pentru Kiev, inclusiv prin livrarea de sisteme de apărare aeriană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874977