Hot News
Un politician american a explicat de ce a refuzat să se ridice în timpul discursului lui Zelenski
24/12
Zelenski nu a inclus negocierile cu Rusia în lista obiectivelor diplomației ucrainene
24/12

„Orice conflict se încheie la masa negocierilor”. Kremlinul a răspuns la întrebări privind operațiunea specială

Comandantul trupelor speciale ”Ahmat”, Aptî Alaudinov/ Foto: TASS

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a anunțat că Rusia a făcut „progrese semnificative” în demilitarizarea Ucrainei. Joi, Vladimir Putin a declarat că, ”dacă nu a dispărut în totalitate”, industria de apărare a Ucrainei „se îndreaptă vertiginos într-acolo”. Peskov a mai spus că nu există nici un acord privind negocieri între Putin și președintele american Joe Biden pe marginea conflictului din Ucraina, relatează Rambler.ru.

Kremlinul a anunțat că militarii ruși înregistrează „progrese semnificative” în atingerea obiectivului de demilitarizare a Ucrainei. Anterior, autoritățile ruse au declarat că operațiunea militară din Ucraina are drept scop „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, precum și apărarea locuitorilor din Donbass.

Jurnaliștii l-au rugat pe secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, să comenteze vorbele lui Vladimir Putin referitoare la epuizarea potențialului de apărare al armatei ucrainene. Reprezentantul Kremlinului a fost întrebat dacă acest lucru poate fi considerat o dovadă a îndeplinirii unuia dintre obiectivele operațiunii militare.

„Se poate constata că există aici un progres semnificativ pe linia demilitarizării”, a spus Peskov.

Secretarul de presă al președintelui a fost rugat, de asemenea, să comenteze declarația lui Putin privind dorința de a pune capăt, ”cu cât mai repede, cu atât mai bine” acțiunilor militare în Ucraina și declarația lui Biden că este dispus să se întâlnească personal cu Putin, în cazul în care ”există o disponibilitatea serioasă și reală” din partea Rusiei.

„Nu există nici un fel de contacte preliminare în acest sens. Bineînțeles, orice conflict se încheie la masa negocierilor. Putin a spus acest lucru în mod repetat”, a declarat Peskov. – ”Dar, desigur, este vorba în primul rând despre încheierea cât mai rapidă a operațiunii militare speciale prin atingerea acelor obiective pe care Federația Rusă și le-a stabilit”.

În cadrul unei conferințe de presă susținute la 22 decembrie, Vladimir Putin a declarat, referindu-se la rezervele de armament folosite de Rusia în operațiunea militară, că este vorba despre „cifre mari”.

„Dar diferența dintre noi și cei care ni se opun este că, dacă nu a dispărut în totalitate, industria de apărare a Ucrainei se îndreaptă vertiginos într-acolo. Curând, nu va mai rămâne nici o bază proprie”, a spus el.

În același timp, potrivit spuselor sale, în Rusia, această bază „nu face decât să crească”. Complexul militaro-industrial al Rusiei va crește nu în detrimentul altor sectoare ale economiei.

Putin a spus, totodată, că, spre deosebire de Ucraina, Rusia și-a dezvoltat în ultimele decenii industria de apărare, știința și tehnologia militară.

Stocuri epuizate

La conferința de presă din 22 decembrie, Putin a mai declarat că resursele militare ale țărilor NATO nu se află la limita epuizării, dar că li se termină rezervele de arme sovietice.

„În Ucraina sunt livrate resurse din fostele țări ale Pactului de la Varșovia. Toate aceste resurse sunt aproape de epuizare. Ceea ce nu înseamnă că NATO nu are altă tehnică de luptă. Are”, a spus președintele.

Anterior, cotidianul Washington Post a relatat, citând un oficial militar dintr-o țară NATO, că statele occidentale au trimis în Ucraina o cantitate semnificativă de arme și tehnică de luptă, motiv pentru care aceste țări se confruntă acum cu riscul unui deficit de armament. Potrivit interlocutorului WSJ, pentru rezolvarea acestei probleme este nevoie de acțiuni pe termen lung și strategice. Potrivit Statului Major General al Rusiei, ajutorul cumulat acordat Ucrainei de țările occidentale s-a ridicat la aproape 100 de miliarde de dolari. Kievului i-au fost trimise avioane, peste 30 de elicoptere, 100 de unități de sisteme de rachete cu lansare multiplă, peste 350 de tancuri, cel puțin 800 de vehicule blindate, cel mult 700 de sisteme de artilerie și 130.000 de arme antitanc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875040