Hot News
„Orice conflict se încheie la masa negocierilor”. Kremlinul a răspuns la întrebări privind operațiunea specială
24/12
Premierul Ungariei: Pacea în Ucraina depinde de acțiunile Statelor Unite
24/12

Zelenski nu a inclus negocierile cu Rusia în lista obiectivelor diplomației ucrainene

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski/ Foto: RIA Novosti

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a enumerat opt obiective-cheie ale diplomației ucrainene pentru 2023, fără a include pe respectiva listă negocierile cu Rusia, a relatat agenția TASS.

În schimb, liderul ucrainean a propus intensificarea eforturilor pentru a impune sancțiuni împotriva Rusiei, organizarea unui tribunal în legătură cu o operațiune specială și pentru blocarea activelor rusești, care au legătură „nu doar cu reprezentanți ai statului, ci și ai mediului de afaceri”.

Tot ca obiectiv principal, Zelenski a indicat demararea negocierilor privind aderarea țării la Uniunea Europeană, pregătirile pentru summitul NATO și „asigurarea unor rezultate concrete” la finalul acestei întâlniri la nivel înalt. În plus, el a menționat, de asemenea, necesitatea de a asigura necesarul de apărare al țării și de a refacerea sectorului energetic ucrainean. Alt punct a fost sprijinirea cetățenilor Ucrainei din întreaga lume. „Munciți pentru ca oamenii noștri să se întoarcă în țară și ca toate drepturile și interesele lor legitime să fie satisfăcute în țările unde trăiesc”, a declarat Zelenski.

La sfârșitul lunii septembrie, Volodimir Zelenski a refuzat să negocieze cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin este președintele acesteia. La rândul său, liderul rus a declarat că Moscova a fost gata să poarte un dialog cu Kievul, dar că acesta a decis să refuze negocierile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874999