Hot News
Lavrov: Oportunitățile Occidentului în economia mondială se vor reduce în mod iminent
26/12
Nikolai Gogol: un nume simbol care reunește sau desparte
27/12

Kievul a consumat aproape toate armele NATO și de fabricație sovietică

Comandantul trupelor speciale ”Ahmat”, Aptî Alaudinov/ Foto: TASS

Subnitățile Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) care operează în zona operațiunii militare speciale au consumat aproape toate rezervele de armament furnizate Ucrainei de blocul NATO, dar și ceea ce mai rămăsese din stocurile de arme de fabricație sovietică, a anunțat Aptî Alaudinov, comandantul forțelor speciale (spețnaz) ”Ahmat” și comandant adjunct al Corpului 2 de armată al Miliției Populare a Republicii Lugansk, relatează TASS.

„[AFU] a consumat nu doar armamentul care i-a fost livrat, dar și o cantitate uriașă din armamentul de producție sovietică aflat pe teritoriul Ucrainei”, a scris el pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Alaudinov a mai anunțat că forțele Federației Ruse „priponesc” în mod planificat orașul Artiomovsk (denumirea ucraineană: Bahmut) din Republica Populară Donețk. El a precizat că principalul motiv care a încetinit înaintarea forțelor ruse în acest sector este dorința de a evita victime printre civili.

Potrivit acestuia, de la începutul operațiunii speciale militare trupele ucrainene au pierdut deja aproximativ 200.000 de oameni. „Au oare vreun sens toate aceste victime pentru noi? Consider că nu. De aceea vom merge înainte cu grijă, dar cu fermitate”, a subliniat Alaudinov, adăugând că AFU nu va reuși să „contraatacea în noul an”.

Vineri, Alaudinov a raportat că autoritățile ucrainene se pregătesc să predea Artiomovsk, unde se află acum cel mai fierbinte punct de pe întreaga linie a frontului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875018