Hot News
Putin a semnat decretul privind măsurile speciale ca răspuns la plafonarea prețului petrolului
28/12
File de istorie: 80 de ani de la Bătălia de la Stalingrad. Principalele etape (II)
28/12

Ministerul de Interne al Ucrainei: Peste 700 de instalații de infrastructură critică au fost avariate de la începutul anului

Un peisaj nocturn dintr-un oraș ucrainean/ Foto: Reuters

Prim-adjunctul ministrul de Interne al Ucrainei, Evgheni Enin, a declarat că peste 700 dintre instalațiile care țin de infrastructura critică a țării au fost avariate de la începutul anului, relatează agenția RIA Novosti.

„În total, în acest moment avem informații despre mai mult de 35.000 dintre aceste instalații care au fost avariate ca urmare a atacurilor rusești. Iar de la începutul invaziei, au fost afectate 702 de instalații ale infrastructurii critice”, a spus Enin

Potrivit acestuia, este vorba în principal de conducte de gaz și de unități electrice.

Anterior, adjunctul șefului administrației orașului Kiev, Piotr Panteleev, a declarat că, toată iarna, orașul va trăi în regim de întreruperi a furnizării de energie electrică.

Mai devreme, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că aproximativ 9 milioane dintre locuitorii țării rămân fără curent electric.

La 24 februarie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că a luat decizia de a desfășura o operațiune militară specială pentru a proteja Donbassul, ca răspuns la cererea de ajutor venită din partea liderilor Republicilor Populare Donețk și Lugansk.

Decizia de a efectua operațiunea a fost motivul impunerii de noi sancțiuni împotriva Rusiei din partea SUA și a aliaților săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100