Hot News
File de istorie: 80 de ani de la Bătălia de la Stalingrad. Principalele etape (II)
28/12
Lavrov: SUA au anunțat că nu vor trimite în Ucraina specialiști pentru rachetele Patriot
29/12

Zaharova a recomandat să fie ignorate declarațiile Kievului privind excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova/ Foto: Serviciul de presă al MAE rus

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că nu trebuie reacționat în vreun fel la îndemnul autorităților de la Kiev de a exclude Federația Rusia din componența Consiliului de Securitate al ONU, relatează agenția TASS.

„Nu trebuie făcut nimic. Este exact genul acela de situație când câinile latră și caravana trece”, a spus Zaharova la postul Radio Sputnik, întrebată fiind care ar trebui să fie reacția la respectiva declarație a Ministerului de Externe al Ucrainei.

După cum amintește TASS, la 20 decembrie, ministrul ucrainean de Externe, Dmitri Kuleba, a afirmat că autoritățile de la Kiev pregătesc demersuri oficiale pentru a priva Rusia de statutul de membru al Consiliului de Securitate al ONU. În același timp, el a recunoscut că demararea unui astfel de proces nu este ceva ușor.

Ministrul de Externe Serghei Lavrov a declarat în repetate rânduri că Rusia nu poate fi exclusă din Consiliul de Securitate al ONU. De asemenea, potrivit secretarului de presă al Casei Albe, Karin Jean-Pierre, SUA consideră că nu există nicio posibilitate de a schimba regulile ONU pentru a priva Rusia de calitatea de membru al Consiliului de Securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079