Hot News
Zaharova a recomandat să fie ignorate declarațiile Kievului privind excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU
29/12
În SUA a fost publicată strategia în cazul unei posibile escaladări în confruntarea cu Rusia
29/12

Lavrov: SUA au anunțat că nu vor trimite în Ucraina specialiști pentru rachetele Patriot

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu acordat emisiunii „Marele Joc”, a postului de televiziuine Pervîi kanal, că, pe canale diplomatice, Statele Unite au anunțat că nu doresc să trimită în Ucraina specialiști americani în vederea folosirii  sistemului Patriot de apărare antirachetă și pentru a lupta direct cu Rusia, relatează RT.

Șeful diplomației ruse a precizat că, pe canalele care s-au păstrat, Moscova a întrebat la Washington dacă decizia de a trimite Kievului o baterie Patriot presupune că în Ucraina vor fi prezenți și specialiști americani.

„Ni s-a explicat destul de amplu că așa ceva nu este planificat tocmai pentru că nu vor și nu vor lupta direct împotriva Rusiei”, a spus Lavrov.

Ministrul a mai adăugat că, potrivit asigurărilor date de partea americană, bateria Patriot din Ucraina va fi pusă în funcțiune în decurs de câteva luni, până când militarii ucraineni vor însuși această tehnologie.

Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a exprimat încrederea în capacitatea armatei ruse de a face față rachetelor de apărare antirachetă americane Patriot, dacă acestea vor fi furnizate Ucrainei.

La 21 decembrie, Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a anunțat alocarea unei tranșe suplimentare de 1,85 miliarde de dolari și a  sistemului antriracheta Patriot pentru Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100