Hot News
Polii făgăduinței: SUA, China și Rusia formează o nouă multipolaritate
04/01
Nepotul lui De Gaulle a vorbit despre un „complot” împotriva Rusiei
05/01

Rogozin i-a trimis ambasadorului Franței schija de la un obuz Caezar care l-a rănit

Fostul șef al corporației Roskosmos, Dmitri Rogozin, a condus, în zona operațiunii speciale din Ucraina, un grup de consilieri militari, oferind sprijin militar-tehnic personalului militar al Republicilor Populare Donețk și Lugansk/ Foto: Telegram/ Рогоzин

Fostul șef al corporației de stat Roskosmos, Dmitri Rogozin, care a fost rănit în Donbass, a trimis fragmentul proiectilului de obuzier Caezar care i-a fost extras din corp, ambasadorului Franței în Rusia, Pierre Levy, relatează Izvestia.

Pe 4 ianuarie, Rogozin a publicat, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, textul unei scrisori însoțitoare. El a relatat că a comunicat nu o dată cu Levy, pe care l-a însoțit pe câmpul de la Borodino și la aerodromul Baikonur. Cu toate acestea, a subliniat fostul șef al Roskosmos, poziția Parisului de a spori amenințare militară la granițele Rusiei a dus la un deznodământ tragic.

„Țara dumneavoastră s-a supus dictatului Washingtonului și a devenit un stat marionetă <…> Scriu acest lucru cu durere pentru că am îndrăgit întotdeauna istoria Franței, cunosc limba și cultura Franței”, a subliniat Rogozin.

Rogozin a continuat spunând că schija care l-a rănit a provenit de la un dispozitiv de artilerie autopropulsat francez Caesar, de 155 mm.

Mai departe, Rogozin a anunțat că racheta lansată de obuzier a ucis doi dintre tinerii săi prieteni. „Acești tineri ne-au însoțit, pe mine și pe Dumneavoastră, în călătoria noastră la Baikonur, ați dat mâna cu ei. Acum ei au fost uciși de o armă livrată Ucrainei de țara dumneavoastră”, a subliniat el.

La final, Rogozin i-a cerut lui Levy să îi transmită această schijă președintelui francez Emmanuel Macron, menționând că nimeni nu va scăpa de responsabilitatea pentru crimele de război comise de țările NATO în Donbass.

Rogozin a fost rănit la 21 decembrie, când trupele ucrainene au deschis focul asupra unei clădiri din Donețk, unde el se afla în acel moment împreună cu Vitali Hoțenko, președintele guvernului Republicii Populare Donețk. Rogozin a fost operat cu succes cinci zile mai târziu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053