Hot News
Rogozin i-a trimis ambasadorului Franței schija de la un obuz Caezar care l-a rănit
04/01
Președintele Rusiei a trimis fregata ”Amiral Gorșkov” echipată cu rachete hipersonice Zircon în marș îndepărtat
05/01

Nepotul lui De Gaulle a vorbit despre un „complot” împotriva Rusiei

Pierre de Gaulle, nepotul fostului președinte francez Charles de Gaulle, acordând un interviu publicației AgoraVox / Foto: novosti-zp.ru

Occidentul a plănuit din timp „complotul” împotriva Rusiei, a declarat Pierre de Gaulle, nepotul fostului președinte francez Charles de Gaulle, într-un interviu acordat AgoraVox, relatează RIA Novosti.

„Volumul și profunzimea sancțiunilor arată că totul a fost planificat cu foarte mult timp în urmă și că, de fapt, este vorba despre un război economic cât se poate de adevărat, de care profită americanii”, a spus el.

El a subliniat că Rusia nu este vinovată de criza economică și financiară fără precedent, pentru care UE și SUA încearcă să dea vina pe Moscova. „Rușii nu fac decât să se apere, deoarece există 11.000 de sancțiuni împotriva lor, plus al nouălea pachet. După părerea mea, este destul de firesc și legitim că rușii se apără”, a subliniat de Gaulle.

El a comentat, de asemenea, înghețarea activelor rusești, afirmând că „nici un alt popor, de la persecuția evreilor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, nu a fost atât de jefuit cum este jefuit, astăzi, poporul rus”.

Nu a fost trecută cu vederea „necinstea intelectuală” de care Occidentul a dat dovată în criza ucraineană. „Primii care au apăsat pe trăgaci în războiul care se duce în regiune din 2014, au fost americanii. Al doilea instigator al războiului a fost blocul NATO, care nu și-a retras nici acum pe de ordinea de zi planurile de extindere pe teritoriul Ucrainei”, a spus de Gaulle.

„Menținerea unor relații bune cu Rusia este responsabilitatea Europei în numele menținerii stabilității în lume”, a rezumat nepotul liderului francez.

Anterior, istoricul francez Annie Lacroix-Riz a declarat că Charles de Gaulle a fost ultimul președinte francez care a încercat să păstreze autonomia și independența față de SUA și să construiască relații bune cu URSS, dar acest lucru a fost împiedicat de SUA, care doreau un guvern sub controlul lor în Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994