Hot News
Volodin: Aproape 76% din companiile străine au rămas în Rusia
10/01
SVR a prins Londra cu falsificarea de documente la începutul celui de-al Doilea Război Mondial
10/01

Curtea Constituțională a Bulgariei a decis să verifice legalitatea ajutorului militar acordat Ucrainei

Foto: mriya.news

Curtea Constituțională a Bulgariei va verifica dacă decizia parlamentului de a oferi asistență militară și tehnică Ucrainei este conformă cu Legea fundamentală a țării, informează Vzgliad.

Dosarul a fost deschis la solicitarea a 50 de reprezentanți ai poporului care au cerut ca decizia de a acorda asistență militară și tehnică Ucrainei să fie declarată ilegală, a precizat instanța într-un comunicat citat de agenția RIA Novosti.

Vor fi verificate deciziile adoptate de Adunarea poporului (parlamentul) în ședințele din 3 noiembrie și din 9 decembrie 2022.

Postul național de radio al Bulgariei a anunțat că parlamentarii socialiști și reprezentanții Partidului Renașterii au adresat o solicitare la Curtea Constituțională. În opinia lor, deciziile Parlamentului contrazic principiul separării puterilor și constituie o ingerință a legislativului în atribuțiile executivului.

Anterior, ziarul Vzgliad a scris că sondajele de opinie au evidențiat faptul că populația bulgară este din ce în ce mai mult de acord cu viziunea rusă asupra conflictului din Ucraina, dar parlamentul bulgar a decis cu o majoritate absolută să furnizeze arme forțelor armate ale Ucrainei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076