Hot News
Valeri Gherasimov, numit comandant al Grupării Unite de forțe din zona operațiunii speciale
11/01
Putin: Cu Rusia nu s-a întâmplat nimic din ceea ce i-a prezis inamicul
12/01

Francezul Bocquet, care a relatat evenimentele din Donbass, a cerut azil în Rusia

Fostul militar și voluntar francez, Adrien Boquet/ Foto: Fostul militar și voluntar francez, Adrien Boquet/ Foto: осил убежище в России kurer-sreda.ru

Francezul Adrien Bocquet, care s-a deplasat în Donbass în calitate de voluntar, a cerut Moscovei să-i acorde azil politic, a declarat pentru RIA Novosti o sursă bine informată.

„Fostul militar francez Adrien Boquet s-a adresat autorităților ruse cu rugămintea de a i se acoda azil politic”, a precizat interlocutorul agenției.

Solicitarea francezului a venit la mijlocul lunii decembrie.

În toamna anului trecut, fostul militar, care a relatat evenimentele din Donbass, a fost victima unei tentative de asasinat la Istanbul. Doi bărbați l-au atacat pe Bocquet cu un cuțit, dar francezul a reușit să scape de agresori. Ulterior, el a declarat pentru RIA Novosti că atacul asupra sa a fost organizat de agenți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Adrian Boquet după atentatul la viața lui de la Istanbul/ Foto: Telegram

În primăvara anului 2022, Bocquet a ajuns în Ucraina cu o misiune umanitară în calitate de voluntar. După deplasare, el a declarat că a devenit martor a numeroase crime de război comise de forțele armate ucrainene. Potrivit francezului, el a văzut cum partea ucraineană a pregătit punerea în scenă a ”masacrului” comis împotriva locuitorilor din Bucea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089