Hot News
Buze senzuale și o rochie cu Pasărea de Foc: o rusoaică a ajuns în finala concursului Miss Univers
13/01
Investitorii străini vor putea obține mai ușor permis de ședere în Rusia începând cu 11 ianuarie
14/01

Ministerul Apărării, despre acțiunile trupelor rusești din timpul eliberării orașului Soledar

Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, general-maiorul Igor Konașenkov/ Foto: TASS

Eliberarea orașului Soledar, de mare importanță pentru continuarea cu succes a operațiunilor ofensive pe direcția Donețk, a fost finalizată în seara zilei de joi, 12 ianuarie, a anunțat Ministerul Apărării, relatează publicația Vzgliad.

Într-o informare postată pe canalul de Telegram al ministerului se precizează că stabilirea unui control total asupra Soledar face posibilă tăierea căilor de aprovizionare a trupelor ucrainene din orașul Artiomovsk (Bahmut), situat mai spre sud-vest, cu blocarea lui ulterioară și prinderea într-un cazan a subunităților armatei ucrainene care se mai află acolo.

Potrivit comunicatului, s-a reușit ocuparea Soledarului datorită aviației de atac și militare, a trupelor de rachete și artileriei ale grupării de trupe rusești. Loviturile asupra pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei s-au efectuat fără întrerupere, se subliniază în comunicat.

Ministerul Apărării a anunțat că, în timpul eliberării orașului Soledar, aviația de vânătoare a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei a distrus trei avioane și un elicopter ale forțelor aeriene ucrainene, care aveau misiunea de a susține din aer trupele ucrainene.

În plus, mijloacele de apărare aeriană rusești amplasate în apropierea orașului Soledar au doborât nouă proiectile ale lansatoarelor multiple de rachete HIMARS, Olha și Uragan, lansate asupra punctelor de sprijin ocupate de trupele rusești.

În comunicat se precizează, totodată, că, în timpul eliberării orașului Soledar, subunități ale trupele aeropurtate au efectuat o manevră de învăluire dintr-o altă direcție, atacând cu succes pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei, ocupând înălțimi dominante și blocând orașul dinspre nord și sud.

De asemenea, a fost suprimat sistemul de comandă al inamicului de către forțele rusești și mijloacele de război electronic concentrate pe această direcție, fiind anihilată, practic, posibilitatea folosirii aparatelor ucrainene de zbor fără pilot, a precizat Ministerul Apărării.

Se subliniază că pachetul de măsuri implementate de gruparea de trupe ruse a asigurat succesul acțiunilor ofensive angajate de unitățile de asalt pentru eliberarea orașului Soledar. Numai în ultimele trei zile, în zona orașului Soledar au fost lichidați peste 700 de militari ucraineni și peste 300 de unități de tehnică de luptă ale armatei ucrainene.

1 Comment

  1. Bab spune:

    De trupele Wagner nu se pomenește nimic, fără iei și acum , armata rusa era la 10 km de Soledar! Să dăm cezarului ce este al cezarului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052