Hot News
Corneliu Vlad: 2022 a consemnat sfârșitul “Sfârșitului Istoriei”
17/01
Arestovici și-a dat demisia
17/01

Generalul ucrainean Serghei Krivonos: Dacă pierd Artiomovsk, trupele noastre vor fi încercuite

Luptele crâncene în zona orașului Artiomovsk (Bahmut)/ Foto: lnr-news.ru

Pierderea orașelor Soledar și Artiomovsk poate crea condiții pentru încercuirea grupării de trupe ucrainene din Donbass, a anunțat fostul comandant adjunct al Forțelor de operațiuni speciale ale Armatei Ucrainei, generalul Serghei Krivonos, pe un canal al rețelei Telegram, relatează RIA Novosti.

„Dacă pierdem Bahmut (Artiomovsk – n.r.), el va deveni un posibil avanpost pentru dezvoltarea ulterioară a ofensivei rusești în direcțiile Slaviansk și Zaporojie. Acest lucru poate crea anumite condiții prealabile”, a adăugat el.

Krivonos a avertizat, de asemenea, că, în cazul unei ofensive a trupelor rusești pe sectorul Harkov dinspre Donbass în direcția Pavlograd, Forțele Armate ale Ucrainei s-ar putea trezi încercuite în estul Ucrainei.

În cursul zilei de luni, Vladimir Rogov, membru al consiliului principal de administrație al regiunii Zaporojie, a anunțat că regimul de la Kiev a retras o parte din forțe de pe această direcție, transferându-le în zona Soledar și Artiomovsk.

Artimovsk se află în partea controlată de Kiev a Republicii Populare Donețk, la nord de Gorlovka. Este un important nod de transport pentru aprovizionarea forțelor ucrainene din Donbass.

La aproximativ zece kilometri de Artiomovsk se află Soledar, a cărui operațiune de eliberare s-a încheiat în seara zilei de 12 ianuarie. Orașul are o mare importanță pentru continuarea cu succes a ofensivei pe direcția Donețk, deoarece obținerea controlului asupra lui permite să fie întreruptă aprovizionarea unităților forțelor armate ucrainene din Artiomovsk, cu prinderea lor, ulterior, într-un cazan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135