Hot News
Generalul ucrainean Serghei Krivonos: Dacă pierd Artiomovsk, trupele noastre vor fi încercuite
17/01
Putin, despre reducerea producției de gaze naturale în Rusia
18/01

Arestovici și-a dat demisia

Foto: teraznews.com

Consilierul șefului Biroului președintelui Volodimir Zelenski, Aleksei Arestovici (în imagine), și-a scris cererea de demisie după scandalul provocat de declarația sa privind vinovăția Kievului în explozia de la Dnepropetrovsk, relatează RIA Novosti.

„Vreau să dau un exemplu de comportament civilizat: o greșeală principială înseamnă demisia”, a scris el pe pagina sa de socializare.

Sâmbăta trecută, presa ucraineană a relatat că intrarea într-un bloc de locuințe din Dnepropetrovsk s-a prăbușit. Ieșind în direct pe un canal de YouTube, Arestovici a anunțat că pe clădire a căzut și a explodat o rachetă doborâtă de mijloace de apărare antiariană ale țării.

Din cauza vorbelor sale, asupra șefului Biroului lui Zelenski s-a prăvălit un val de critici. În special, deputații ucraineni au anunțat o strângere de semnături pentru demiterea lui Arestovici, iar primarul din Dnepropetrovsk, Boris Filatov, l-a jignit pe politician, cerând Serviciului de Securitate și celui de contrainformații să îl verifice. Ca urmare, consilierul șefului Biroului lui Zelenski s-a dezis de declarația sa și a prezentat scuze.

Ultima oră: 

Biroul președintelui Vladimir Zelenski a dat curs cererii actorului și bloggerului Aleksei Arestovici de a fi demis din funcția de consilier, a declarat secretarul de presă al prezidintelui, Serghei Nikiforov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114