Hot News
Arestovici și-a dat demisia
17/01
Fost consilier al Pentagonului: Armata Ucrainei a intrat în panică din cauza ofensivei Rusiei
18/01

Putin, despre reducerea producției de gaze naturale în Rusia

Foto: Vedomosti

În 2022, producția de gaze naturale s-a redus, în Rusia, cu 11,8%, dar creșterea prețurilor la gaz a permis exportatorilor să obțină profituri bune și să mărească plățile către sistemul bugetar al țării, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, la ședința de Guvern de marți, scrie agenția Interfax.

Putin nu a precizat volumul exact de creștere a plăților către buget de către toți furnizorii de gaz. El a subliniat, totuși, că motivele creșterii prețurilor la gaz au fost acțiunile țărilor occidentale.

La jumătatea lunii iulie a anului trecut, Putin a majorat taxele de impozit pentru Gazprom cu 1.248 trilioane de ruble. Ca urmare, la sfârșitul anului, compania a devenit cel mai mare contribuabil din Rusia, cu un rezultat de aproximativ cinci trilioane de ruble. În plus, începând cu 1 ianuarie 2023 până la 31 decembrie 2025, compania va trebui să plătească suplimentar 50 de miliarde de ruble din impozitul pe extracția de minereuri.

Potrivit informațiilor anterioare, livrările de gaz rusesc prin conducte către străinătatea îndepărtată (țări non postsovietice) au scăzut o dată și jumătate, până la 100,9 miliarde de metri cubi. În același timp, experții se așteaptă ca în 2023 această tendința să se mențină, iar Gazprom să piardă încă o treime din exporturi.

În acest context, prețurile la bursă pentru gazele naturale în Europa sunt în scădere drastică. Marți, 17 ianuarie, prețul carburanților a coborât sub 600 de dolari/1000 metri cubi, pentru prima dată din august 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994