Hot News
Serghei Lavrov: Bilanțul anului diplomatic
19/01
Peskov i-a răspuns lui Zelenski, care nu crede că Putin mai există
19/01

Peskov, despre participarea lui Putin la baia de Bobotează

Foto: Izvestia

Reprezentantul oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele rus Vladimir Putin a luat parte la baia de Bobotează pe rit vechi (după calendarul iulian), relatează cotidianul Izvestia.

„Președintele a participat la baia de Bobotează, în Regiunea Moscovei. Nu sunt materiale video sau foto, informăm doar că și-a respectat tradiția”, a spus secretarul de presă al liderului rus la o conferință de presă.

Joi dimineață, o baie tradițională de Bobotează pe rit vechi a avut loc, de asemenea, lângă principala biserică a Forțelor Armate al Rusiei, din Kubinka, în apropiere de Moscova. Potrivit Izvestia, în acest scop, au fost pregătite 14 locuri de scăldat sub formă de cruce. Lângă fiecare dintre ele au fost instalate corturi, unde participanții pot să se încălzească și să poată  servi un ceai cald.

Anul trecut, Putin a decis să nu participe la baia de Bobotează din cauza condițiilor epidemiologice. În același timp, Peskov a adăugat că participarea la baia de Bobotează este o chestiune personală a fiecăruia.

Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește Epifania pe 19 ianuarie. În noaptea de Epifanie, mulți credincioși fac în mod tradițional o baie într-o copcă în gheață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874950