Hot News
Misiunea Rusiei la ONU: Occidentul nu a încălcat încă „liniile cele mai roșii”
24/01
TASS: În Transcarpatia are loc o mobilizare masivă în armată a etnicilor maghiari
24/01

NYT: Romanul despre Putin poate schimba politica Franței în privința Ucrainei

Foto: googlereads. com

În romanul „Magicianul de la Kremlin” al scriitorului francez Giuliano da Empoli, președintele Rusiei, Vladimir Putin, este descris într-o manieră binevoitoare. Criticii sunt de părere că acest lucru semnalează o atitudine mai blândă față de liderul rus și posibilitatea unei schimbări de opinie a țării în privința crizei ucrainene, se arată într-un articol din New York Times, citat de Argumentî i faktî.

Potrivit editorialistului Constant Meheut, romanul a fost publicat după ce operațiunea specială a început în Ucraina și a devenit ”un manual popular pentru a-l înțelege pe Putin”. În carte, un vechi consilier fictiv al președintelui Rusiei, care a lucrat mult timp, vorbește despre decăderea Occidentului, despre influența Washingtonului asupra politicii internaționale și despre conducerea puternică a Rusiei.

Constant Meheut a adăugat că, după publicarea cărții, Empoli a început să fie invitat la televiziuni în calitate de expert în conflictul din Ucraina.

Potrivit fostului ministru francez de Externe, Hubert Verdin, romanul este „incredibil de plauzibil”. În opinia lui, dacă președintele francez Emmanuel Macron ar fi citit cartea, nu ar fi adoptat o poziție agresivă față de Rusia.

Anterior, s-a anunțat că Macron a admis furnizarea de tancuri Leclerc către Ucraina. Cu toate acestea, el a adăugat că acest lucru nu ar trebui să întărească escaladarea și să slăbească capacitatea de apărare a Franței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087