Hot News
Medvedciuk: Trebuie să ne gândim la viitorul ucrainenilor, nu la viitorul Ucrainei
27/01
Presa: Brazilia a refuzat să trimită Germaniei obuze pentru tancurile din Ucraina
28/01

Rogozin: Robotul ”Marker” va distruge automat tancurile Abrams și Leopard

Sistemul robot ”Marker” de poducție rusească. În imagine: Dmitri Rogozin (în centrul grupului)/ Foto: VKontakte

Versiunea de atac a robotului ”Marker” va putea distruge tancurile americane Abrams și germane Leopard care vor fi trimise Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat fostul director executiv al corporației de stat Roskosmos și șeful unității speciale de consultanți militari ”Țarskie volki” (Lupii Țarului), Dmitri Rogozin, citat de RIA Novosti.

El a explicat că sistemul de control al aparatului dispune de un catalog electronic unde sunt introduse, în diapazon vizibil și infraroșu, imagini ale țintelor, ceea ce permite robotului să identifice imediat tehnica de luptă a inamicului.

„De exemplu, de îndată ce vor începe livrările de tancuri Leopard și Abrams destinate armatei ucrainene, ”Marker” va primi imaginile electronice ale acestor mașini, putând detecta imediat și distruge cu rachete ghidate antitanc tancurile americane și germane”, a precizat Rogozin.

De asemenea, robotul este capabil să repartizeze țintele în funcție de priorități.

„Să zicem că, pe linia de contact, el detectează un T-64, un transportor blindat și o oarecare tehnică de luptă. Robotul alege în mod independent, după prioritate, ținta – care dintre ele este cea mai importantă – și o distruge cu mijloace de foc corespunzătoare”, a explicat șeful ”Țarskie volki”.

Potrivit lui Rogozin, în februarie vor fi livrați în Donbass patru roboți ”Marker”, atât în versiune de recunoaștere și de atac. Mai întâi aparatele vor fi testate pe poligon, iar apoi, după înlăturarea eventualelor observații, vor fi testate în condiții de luptă.

Miercuri, guvernul german a anunțat că va trimite Kievului 14 tancuri Leopard 2. În aceeași zi, președintele american Joe Biden a anunțat că SUA vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams.

„Markerul are un modul de luptă rotativ în jurul unui pivot, capabil să se răsucească la 540 de grade într-o secundă urmărind ținta. Robotul poate fi echipat cu diferite sisteme de rachete antitanc, lansatoare de grenade, mitraliere grele și alte arme de foc.

Rogozin conduce, în zona operațiunii speciale, grupul de consilieri militari ”Țarskie volki”, care oferă ajutor militar și tehnic subunităților din LNR și DNR. Consilierii colaborează îndeaproape cu dezvoltatorii de diferite echipamente și sisteme militare, principala misiune fiind de a introduce operativ noi modele în cadrul operațiunii speciale.

„Marker” este dezvoltat de compania Android Technics împreună cu Fundația pentru cercetări avansate. Complexul robotic, care cântărește aproximativ trei tone, are cele mai avansate abilități de mișcare autonomă din Rusia și de recunoaștere a obiectelor pe baza tehnologiilor de inteligență artificială. Autonomia platformei este asigurată de un sistem modular de viziune multispectrală, cu date care sunt procesate de algoritmi de rețele neuronale.

 

1 Comment

  1. Mitel Gîrleanu spune:

    elefantul se teme de șoricel. Asta este robotul acesta. Rusia bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053