Hot News
NATO, acuzată că modelează atacuri cibernetice asupra Kaliningradului și Moscovei
29/01
„Roskosmos” a planificat desfășurarea stației orbitale rusești în 2027
30/01

MAE rus: Atacurile lansate de Kiev asupra spitalelor constituie o gravă crimă de război

Clădirea principală a Ministerului de Externe al Rusiei/ Foto: rt.ru

Atacurile lansate în mod intenționat de Kiev asupra unităților medicale și uciderea civililor reprezintă dintre cele mai grave crime de război, se arată în declarația Ministerului de Externe al Rusiei dată publicității în legătură cu atacul efectuat, sâmbătă, de către Forțele Armate ale Ucrainei, asupra spitalului din Novoaidar, în Republica Populară Lugansk, relatează Rossiiskaia gazeta.

După cum precizează ministerul, absența oricărei reacții din partea Statelor Unite și a Alianței Nord-Atlantice la cele întâmplate nu face decât să confirme implicarea lor în conflict și la crime.

„Toate aceste acte de fărădelege criminală comise de formațiunile armate ale Kievului sub egida Occidentului nu vor rămâne nepedepsite”, se arată în comunicatul MAE rus.

Instituția medicală atacată din Novoaidar (Republica Lugansk). A fost distrus tot complexul de clădiri, inclusiv policlinica de copii/ Foto: ntv

Ministerul a subliniat că organizatorii și autorii atacurilor vor primi o pedeapsă irevocabilă.

În dimineața zilei de 28 ianuarie, armata Ucrainei a efectuat un atac din sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS asupra unui spital din Novoaidar. În urma atacului, 14 pacienți și membri ai personalului unității medicale au fost uciși, alte 24 de persoane fiind rănite mai mult sau mai puțin grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048