Hot News
Newsweek: Susținând Ucraina, SUA speră să obțină acces la rezervele de titan
30/01
„Zelenski, nu are decât să boicoteze Olimpiada”. Franța a răspuns dur Ucrainei
30/01

Primarul Moscovei: Numărul IMM-urilor din Capitala rusă a crescut cu 7% în 2022

Foto: m24.ru

În 2022, numărul întreprinderilor mici și mijlocii din Moscova a crescut cu 7%, depășind 830.000, a anunțat primarul Capitalei ruse, Serghei Sobianin, scrie publicatia Moskva 24.

Potrivit precizărilor sale, IMM-urile numără, în prezent, 3,2 milioane de angajați din rândul locuitorilor Moscovei, adică aproape 40% din populația activă a capitalei.

„A deschide o afacere nouă sau a dezvolta una deja existentă a devenit mult mai ușor la Moscova. <…> În 2022 au funcționat peste 10 programe de sprijin financiar pentru IMM-urile din oraș”, a scris primarul pe canalul său de Telegram.

El a reamintit că la Moscova se oferă diferite granturi pentru înființarea unor unități de producție care să înlocuiască importurile, cantine sociale și alte organizații, antreprenorii putând accesa credite în condiții avantajoase. De această ultimă facilitate s-au folosit anul trecut peste 7000 de companii.

Aceste împrumuturi ieftine sunt folosite, adesea, de antreprenorii aflați la început de drum, deoarece, începători fiind, le este mai greu să atragă suma necesară. Pentru astfel de organizații, valoarea creditului se ridică la 5 milioane de ruble (66 600 de euro), la o dobândă anuală de cel mult 9,8%.

„În total, pentru 13.600 de IMM-uri, în 2022, Moscova a alocat peste 34 de miliarde de ruble (453 milioane de euro) ca sprijin financiar”, – a subliniat primarul Capitalei.

Anterior, s-a anunțat că numărul de lucrători independenți din Moscova a depășit 1,2 milioane de persoane până în decembrie anul trecut. Ceea ce înseamnă aproximativ o cincime din totalul lucrătorilor independenți din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093