Hot News
Premiul de 10 milioane ruble pentru fiecare Abrams distrus
31/01
Ministerul Apărării al Rusiei, despre implicarea SUA în pandemia de COVID-19
31/01

Ministerul Apărării al Rusiei a reușit să oprească realizarea în Ucraina a programelor biologice militare ale SUA

Șeful Trupelor de protecție chimică, biologică și împotriva radiațiilor ale Forțelor Armate ale Rusiei, Igor Kirillov/ Foto: Ministerul Rus al Apărării

Ministerul Apărării al Rusiei a reușit să oprească ducerea la îndeplinire a programelor biologice militare desfășurate de Washington pe teritoriul Ucrainei, a anunțat șeful Trupelor de apărare chimică, biologică și împotriva radiațiilor ale Forțelor Armate ale Rusiei, Igor Kirillov, informează agenția TASS.

„Prin acțiunilele susținute angajate de Ministerul Apărării, Rusia a reușit să oprească ducerea la îndeplinire a programelor biologice militare pe teritoriul Ucrainei”, a spus el la o conferință de presă privind analiza documentelor referitoare la activitatea militar-biologică a Statelor Unite.

Kirillov a precizat că, în aceste condiții, Pentagonul transferă în mod activ în Asia Centrală și în Europa de Est cercetările care nu au fost finalizate în cadrul proiectelor ucrainene. Potrivit spuselor sale, în paralel se intensifică colaborarea cu statele din regiunea Asia-Pacific și Africa, în special cu Thailanda, Singapore și Kenya.

Participanții la programe

Kirillov a reamintit că Ministerul Apărării al Rusiei a prezentat deja numele celor care participă la programele biologice militare, printre care se numără inclusiv reprezentanți ai Partidului Democrat din SUA, angajați ai departamentului militar american și contractori ai Pentagonului.

„Din rapoartele financiare ale DTRA (Agenția americană pentru reducerea amenințărilor militare, Defense Threat Reduction Agency – n. TASS), am obținut informații noi referitoare la figuranții cheie din așa-numitele proiecte ucrainene și care, până acum, au rămas în umbră”, a spus el.

Kirillov a anunțat că printre aceștia se află directorul executiv al Labyrinth Global Health și fostul director al programelor Metabiotics din Africa Centrală, Karen Saylors. Din 2016, ea a lucrat în Ucraina în calitate de consultant principal în proiectul UP-10 privind studierea căilor de transmitere a pestei porcine africane.

Colleen Johnson, de la Universitatea din Tennessee și director al Institutului de Cercetare a Sistemelor ”gazdă-patogen”, a fost supervizorul proiectului UP-8 pentru studierea gamei de agenți patogeni ai hantavirusului și febrei Congo-Crimeea în Ucraina, a spus Kirillov. El a menționat că Johnson a condus procesul de prelevare de probe biologice de la militari din Ucraina și a asigurat cooperarea beneficiarilor din SUA cu Centrul de Sănătate Publică al Ministerului ucrainean al Sănătății.

Igor Kirillov a rostit, de asemenea, numele lui Lewis von Thayer, președinte și director executiv al companiei Battelle, unul dintre principalii contractanți ai Pentagonului și ai Departamentului de Energie al SUA. Kirillov a declarat că, din 2003, compania a supravegheat îndeplinirea proiectelor de cercetare legate de zoonoze în Ucraina.

General-locotenentul a declarat că materialele obținute vor fi transmise Comitetului de Investigații din Rusia pentru a lua măsuri în vederea aducerii vinovaților în fața justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089