Hot News
China a aflat despre o manevră politică a SUA împotriva Rusiei
07/02
Shoigu: SUA și aliații lor încearcă să prelungească la maxim conflictul din Ucraina
07/02

Polianski: Rudele prizonierilor de război ucraineni cer Rusiei să nu-i trimită acasă

Prizonierii de război ucraineni s-au întors acasă/ Foto: Serviciul de presă al Statului Major General al Armatei Ucrainei/ 9111.ru

Rudele unora dintre prizonieri ucraineni cer Rusiei să nu-i trimită acasă, a declarat, la ședința Consiliului de Securitate al ONU, prim adjunctul reprezentantului rus la organizația mondială, Dmitri Polianski, relatează RIA Novosti.

„S-a ajuns până acolo încât, în mesajele lor adresate Împuternicitului pentru drepturile omului în Rusia, mamele și soțiile soldaților ucraineni cer ca rudele lor să fie lăsate pe teritoriul țării noastre, pentru a nu fi goniți din nou pe front”, a subliniat diplomatul.

Potrivit acestuia, militarii ucraineni care au căzut prizonieri fac dezvăluiri îngrozitoare despre condițiile în care își desfășoară serviciul militar și despre atitudinea pe care o are față de ei comandamentului Forțelor Armate ale Ucrainei. „Oamenii sunt folosiți drept carne de tun în luptă până la ultimul ucrainean”, a spus Polianski.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat că, după un dificil proces de negocieri, 63 de militari ruși au fost eliberați din prizonieratul ucrainean săptămâna trecută.

Toți luptătorii se află deja pe teritoriul Rusiei. Militarilor li se oferă asistența psihologică și medicală necesară, au putut lua legătura cu rudele lor. Este deja al doilea schimb de prizonieri din 2023. La 8 ianuarie, 50 de militari au fost recuperați din teritoriile controlate de Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875033