Hot News
Polianski: Rudele prizonierilor de război ucraineni cer Rusiei să nu-i trimită acasă
07/02
Ambasadei SUA i s-a cerut să nu se mai amestece în treburile Rusiei
08/02

Shoigu: SUA și aliații lor încearcă să prelungească la maxim conflictul din Ucraina

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu/ Foto: RIA Novosti

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, a declarat în cadrul unei videoconferinţe de resort, că Statele Unite şi aliaţii lor încearcă să prelungească la maxim conflictul din Ucraina, relatează RT.

Potrivit lui Șoigu, în acest scop, Occidentul a început să livreze arme grele ofensive pentru armata ucraineană, îndemnând, totodată, în mod deschis regimul de la Kiev să cucerească teritorii ale Rusiei.

Ministrul a subliniat că astfel de pași atrag, practic, țările Alianței Nord-Atlantice în conflict. El a avertizat că aceste acțiuni ar putea duce la un nivel imprevizibil de escaladare a conflictului.

El a mai spus că ”grupările de trupe rusești continuă să macine tot armamentul și toată tehnica de luptă trimise Kievului, atât pe rutele pe care sunt transportate spre destinație, cât și pe pozițiile de luptă”.

După cum a scris Financial Times, ostilitățile militare din Ucraina au creat, în țările europene, o criză în lanțul de aprovizionare cu muniție odată cu ”trecerea bruscă” a Occidentului la „șine de război”.

Russia Today reia, în acest context, o declarație a ministrului adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, potrivit căruia tehnica militară de luptă care ajunge în Ucraina într-un flux tot mai mare, va fi ”făcută, pur și simplu, zob”.

Pe de altă parte, ministrul Șoigu a anunțat că, în ianuarie, trupele ucrainene au pierdut peste 6.500 de militari, 26 de avioane și șapte elicoptere. „Numai în prima lună a acestui an, pierderile au însumat peste 6.500 de militari, 26 de avioane, șapte elicoptere, 208 aparate de zbor fără pilot, 341 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 40 de vehicule de luptă cu sisteme reactive de foc în salvă”, a adăugat ministrul.

În același timp, ministrul Apărării a subliniat că trupele ruse dezvoltă cu succes operațiuni militare în zonele Ugledar și Artiomovsk din Republica Populară Donețk (DNR). „În prezent, operațiunile militare evoluează cu succes în zonele Ugledar și Artiomovsk”, a spus Serghei Șoigu.

Russia Today precizează că, potrivit șefului interimar al DNR, Denis Pușilin, forțele ruse și-au întărit pozițiile lângă Ugledar pe trei direcții. În zona acestui oraș, au fost cucerite mai multe rute de aprovizionare pentru trupele ucrainene.

Biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut, de asemenea, că Ucraina plătește cel mai mare preț pentru menținerea orașului Bahmut (Artiomovsk). În ceea ce-l privește pe Zelenski, el susține că Forțele Armate ale Ucrainei „nu vor preda Bahmut”.

Igor Kimakovski, consilier al șefului DNR, este de părere că pasul decisiv în eliberarea orașului va fi blocarea completă a autostrăzii ce pornește din Chasov Iar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048