Hot News
MAE rus a avertizat SUA în legătură cu pericolul unei confruntări militare directe între două puteri nucleare
09/02
Sabah: SUA au rămas cu un singur atuu – limbajul amenințărilor și nu este la fel de eficient
09/02

Nebenzia: Rusia va reuși ca dinspre Ucraina să nu mai vină amenințări

Vasili Nebenzia, reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU/ Foto: MAE al Rusiei

Rusia va face astfel încât dinspre teritoriul Ucrainei să nu mai vină niciodată amenințări, iar acest lucru va deveni fundament al acordurilor de pace, a declarat Vasili Nebenzia, reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU, vorbind la reuniunea Consiliului de Securitate al organizației mondiale, relatează Argumentî i faktî.

Potrivit diplomatului, Federația Rusă va reuși ca în Ucraina să înceteze glorificarea nazismului, să dispară amenințarea pentru Rusia, pentru cultura rusă și pentru limba rusă. Ca urmare, va apărea un fundament pentru viitoarele acorduri, a subliniat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, a cărui declarație este citată de agenția TASS.

În același timp, inițiativa de soluționare pașnică a conflictului, propusă de liderul Ucrainei Volodimir Zelenski, este o batjocură la adresa acestui concept, a spus Nebenzia.

Argumentî i faktî amintește că, la sfârșitul anului 2022, presa americană a anunțat că anturajul președintelui Zelenski definitivează planul lui de reglementare pașnică. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat că declarațiile președintelui ucrainean privind soluționarea pașnică a conflictului trebuie să țină cont de aderarea la Rusia a patru noi regiuni.

Consiliul de Securitate al ONU a aprobat organizarea, la 8 februarie, a unei ședințe privind Ucraina, la inițiativa delegației ruse. Prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat că se intenționează ca reuniunea să fie dedicată perspectivelor de soluționare a crizei ucrainene în contextul creșterii livrărilor de arme occidentale. El a mai spus că Rusia a cerut ca, la ședință, unul dintre raportori să fie Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei rock britanice Pink Floyd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052