Hot News
Nebenzia: Rusia va reuși ca dinspre Ucraina să nu mai vină amenințări
09/02
Volodin l-a acuzat pe Biden de terorism
10/02

Sabah: SUA au rămas cu un singur atuu – limbajul amenințărilor și nu este la fel de eficient

Foto: pixabey.com

În prezent, Washingtonului i-a rămas un singur atuu, limbajul amenințărilor, care nu mai este deja atât de eficient, scrie publicația turcă Sabah, citată de Argumentî i faktî.

În opinia autorului articolului, politica externă a Statelor Unite își pierde treptat „impulsul”. De-a lungul multor ani, Washingtonul a încercat să-și exercite influența asupra altor țări cu ajutorul sancțiunilor unilaterale, a izolării internaționale și a loviturilor de stat.

Statele Unite au încercat să folosească unele dintre aceste instrumente împotriva Turciei, dar după tentativa de lovitură de stat din 2016, s-au confruntat cu o „Ankara complet diferită”, astfel că acum, în privința ei, se folosește doar limbajul amenințărilor și al condițiilor, deoarece nu mai dispune de alte metode de influență.

Washingtonul folosește metoda „dacă nu faci așa, nu-ți dăm, dacă nu încetezi, vei plăti”, a remarcat autorul. De exemplu, așa a fost când Ankara a cumpărat sisteme rusești de apărare aeriană S-400. Un proces similar se desfășoară în privința avioanelor de luptă F-16 solicitate de Turcia. Acum, senatorii americani cer ca Ankara să aprobe aderarea Suediei și Finlandei la NATO în schimbul vânzării avioanelor. Turcia a dat de înțeles că aceste eforturi vor fi zadarnice.

Reamintim că autoritățile turcești au admis posibilitatea de a cumpăra avioane de luptă rusești Su-35 în cazul în care SUA refuză să le vândă avioane F-16. În schimbul vânzării avioanelor, americanii cer Ankarei să aprobe aderarea Suediei și Finlandei la NATO. În același timp, liderul turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat că Turcia nu va aproba candidatura Stockholmului atâta timp cât acolo vor fi permise acțiuni de genul arderii Coranului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087