Hot News
Sudanul a finalizat revizuirea acordului cu Rusia privind crearea unei baze militare navale
13/02
Scott Ritter, despre soarta Rusiei după conflictul din Ucraina
13/02

Lavrov: Autoritățile americane recunosc, de fapt, că exploziile de la Nord Stream sunt opera lor

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: MFA Russia

De fapt, oficialii americani recunosc, în declarațiile lor, că exploziile de la gazoductele Nord Stream sunt opera lor și vorbesc despre asta cu plăcere, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru lecția educativă și de informare „Discuție despre esențial”, pe tema „Rusia și lumea”, relatează TASS.

„De fapt, oficialii americani recunosc că exploziile care au avut loc la Nord Stream 1 și Nord Stream 2 au fost opera lor. Iar acum vorbesc chiar su satisfacție despre asta”, a spus Lavrov în interviul publicat duminică de pe site-ul Ministerului Afacerile Externe ale Federației Ruse.

Potrivit lui Lavrov, SUA au decis că în ultimii 20-30 de ani Rusia cooperează „prea bine” cu Germania. „Mai degrabă, ea [Germania] cooperează prea bine cu noi [Rusia]. Că a apărut o alianță puternică bazată pe resursele noastre energetice și pe tehnologiile germane. O alianță care a început să amenințe poziția de monopol a multor corporații americane. De aceea trebuia distruă, într-un fel sau altul, în sensul cel mai direct al cuvântului”, a spus șeful diplomației ruse.

„Există aici un moment legat de faptul că prietenia dintre țări, reconcilierea națională între ele, așa cum s-a întâmplat între ruși și germani, a devenit un „os în gât” pentru cei care nu vor ca undeva pe această planetă să apară cineva care va concura cu principalul hegemon așa cum s-au declarat Statele Unite”, a adăugat Lavrov.

La 27 ianuarie, secretarul de stat adjunct al Statelor Unite pentru Afaceri Politice, Victoria Nuland, a declarat că „administrația [SUA] este foarte mulțumită” știind că gazoductul Nord Stream 2 nu va funcționa.

La 27 septembrie, compania Nord Stream AG a anunțat „distrugeri fără precedent” care s-au produs o zi înainte „pe trei linii ale conductelor de gaze offshore Nord Stream 1 și Nord Stream 2.” Seismologii suedezi au înregistrat două explozii la 26 septembrie pe traseul conductelor. Procuroratura suedeză a declarat, la 18 noiembrie, că exploziile de la conductele de gaze sunt sabotaj. Parchetul General al Federației Ruse a deschis un dosar pentru act de terorism internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875173