Hot News
Din mass-media română. Bombă la Washington: Nord Stream a fost aruncată în aer de CIA
15/02
Deputații ruși, apel către ONU de a investiga exploziile de la Nord Stream
15/02

Medicii militari ruși au povestit cum sunt vânați de armata Ucrainei

Foto: discover24.ru

Un medic militar rus a povestit cum Forțele Armate ale Ucrainei îi urmăresc în mod intenționat pe medicii rusi de teren, asupra cărora se trage cu ajutorul quadcoptelor, relatează RIA Novosti, cu referire la relatările angajaților Grupului Medical Mobil al Detașamentului Medical al Forțelor Speciale al Forțelor Armate Ruse, scrie Komsomolskaia pravda.

Un specialist cu indicativul „Dok” a precizat că militarii au tot timpul senzația că inamicul îi urmărește special pe militarii îmbrăcați în uniforme cu crucea roșie pe ele sau cu orice alte simboluri ce demonstrează că fac parte din unități medicale, transformându-i în ținte prioritare.

De multe ori, medicii din imediata apropiere de linia frontului sau chiar de pe linia frontului sunt nevoiți să-i scoată pe soldații răniți sub tiruri de mortiere, îndreptate parcă în mod special către brigada medicală.

„Dok” a adăugat că în ultimele opt zile, grupul său de evacuare a fost atacat în mod regulat cu mine silențioase. Lângă Ugledar, explozia unei astfel de mine i-a rupt o coastă unuia dintre medicii militari, aflat acum în spital. Când cad, aceste mine nu scot nici un sunet, ceea ce amplifică pericolul de a fi lovit de schije.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875055