Hot News
Zaharova a dezmințit acuzațiile Maiei Sandu privind planul Rusiei de „destabilizare a situației din Moldova”
15/02
Cerealele exportate din Ucraina au ajuns hrană pentru porci în Spania
16/02

Ministerul de Externe al Poloniei i-a concediat pe toți absolvenții MGIMO

Foto: media.az

Toți absolvenții Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO) au fost concediați din Ministerul de Externe al Poloniei, informează agenția Rambler.

„[Nu mai sunt] absolvenți ruși ai MGIMO”, a declarat Zbigniew Rau, ministrul polonez de Externe, comentând concedierea în masă a angajaților cu diplome MGIMO din cadrul ministerului polonez de Externe. Potrivit publicației Gazeta Polska Codziennie, el a precizat că sunt deja două luni de când absolvenții MGIMO nu mai lucrează la Ministerul Afacerilor Externe.

Zbigniew Rau a menționat că decizia de concediere a angajaților cu studii în Rusia s-a făcut în contextul procesului de decomunizare din Polonia. Un proces care a început cu legile de lustrație (restricții legale pentru reprezentanții fostei guvernări – n.r.) emise în 1998 și 2006.

În 2018, fostul ministru polonez de Externe, Jacek Czaputowicz, i-a demis și el pe toți absolvenții MGIMO. La acea dată, el și-a argumentat decizia prin faptul că absolvenții Institutului rus aveau legături cu trecutul sovietic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091