Hot News
Ministerul de Externe al Poloniei i-a concediat pe toți absolvenții MGIMO
15/02
Lavrov a dezvăluit detalii despre noul concept de politică externă a Rusiei
16/02

Cerealele exportate din Ucraina au ajuns hrană pentru porci în Spania

Foto: elcontacto.ru

Țările din lumea a treia nu au primit cerealele care au fost exportate din Ucraina, a anunțat editorialistul Michael Koch, de la EXXpress. Potrivit jurnalistului, grâul ucrainean a fost folosit, în schimb, ca hrană pentru porcii din Spania, informează Vzgliad.

Într-un articol pentru publicația austriacă EXXpress, Koch a amintit cum Uniunea Europeană a luptat pentru crearea unui coridor prin care să fie exportate, pe mare, cerealele din Ucraina, eforturi motivate de temerile că țările cele mai sărace s-ar putea confrunta cu foametea, numai că grâu aproape că nu a ajuns acolo. În schimb, el a fost trimis, în mare parte, în Spania, unde a fost folosit ca furaj pentru creșterea porcilor, a spus editorialistul.

Autorul articolului a deplâns faptul că țările din lumea a treia nu au primit niciodată nimic, iar motivul este, în opinia lui, beneficiul financiar al autorităților de la Kiev. „Explicația acestei situații urâte este simplă: Spania a plătit mai mulți bani și Ucraina a livrat”, citează RIA Novosti din conținutul articolului.

Anterior, Ministerul turc al Agriculturii a anunțat că doar 5,4% din cantitatea totală de alimente exportate din Ucraina ca parte a „înțelegerii privind cerealele” a fost livrată țărilor sărace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048