Hot News
Cerealele exportate din Ucraina au ajuns hrană pentru porci în Spania
16/02
Jurnalistul Seymour Hersh acuză SUA că trece sub tăcere dovezi privind exploziile de la Nord Stream
16/02

Lavrov a dezvăluit detalii despre noul concept de politică externă a Rusiei

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, vorbind la ora guvernamentală din Duma de Stat/ Foto: pnp.ru

În conceptul actualizat de politică externă al Rusiei se va vorbi despre necesitatea de a opri monopolul Occidentului asupra definirii cadrului vieții internaționale, a declarat ministrul de Externe, Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.

„De acum înainte, cadrul trebuie stabilit nu în favoarea intereselor lui (ale Occidentului) egoiste, ci pe baza unui echilibru de interese echitabil și universal, așa cum cere Carta ONU, care consfințește principiul egalității suverane a tuturor statelor.

Acum se fac eforturi ca Rusiei să-i fie puse bețe în roate, se încearcă aruncarea ei în urmă cu un deceniu sau, în general, să fie stopată dezvoltarea țării sub sloganurile ”decolonizării” și de „pregătire pentru dezintegrarea Rusiei”, a continuat Lavrov vorbind la ora guvernamentală din Duma de Stat.

În același timp, „anglo-saxonii și restul Occidentului colectiv, care li se supune fără să crâcnească”, vor să își impună cu orice preț dictatul în afacerile mondiale, a subliniat ministrul de Externe. Scopul lor este de a continua să controleze condițiile de dezvoltare a întregii omeniri, de dragul propriei lor dominații în lume.

În acest scop, ei folosesc metode ilegale, de la „amenințare și șantaj, la jefuire pe față pentru a-i pedepsi pe cei care promovează o politică independentă, de orientate națională”, a conchis șeful diplomației ruse.

Săptămâna trecută, viceministrul de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a declarat că va fi publicat curând conceptul actualizat de politică externă a Rusiei.

După cum a precizata purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, șeful statului va aproba documentul în viitorul apropiat.

Actuala versiune a concepului de politica externă a Rusiei a fost adoptată în 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091