Hot News
Lavrov a dezvăluit detalii despre noul concept de politică externă a Rusiei
16/02
Ucraina acuză Rusia că a lansat baloane pentru a induce în eroare apărarea antiaeriană
16/02

Jurnalistul Seymour Hersh acuză SUA că trece sub tăcere dovezi privind exploziile de la Nord Stream

Seymour Hersh/ Foto: youtube

Jurnalistul american Seymour Hersh, care a publicat articolul privind implicarea Statelor Unite în sabotarea gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2, a acuzat principalele instituții media și autoritățile țării că trec sub tăcere date referitoare la explozii, relatează Lenta.ru.

Autorul materialului a arătat că, pe vremea când a lucrat la The New York Times, din 1972 până în 1979, aproape toate lucrările sale erau publicate pe prima pagină. În plus, activitatea lui era urmărită și de The Washington Post.

„Acum, nici unul dintre aceste ziare nu a scris un cuvânt despre povestea cu gazoductele, nici măcar nu au preluat dezmințirea de către Casa Albă a articolului meu”, a declarat jurnalistul în noul lui articol publicat pe platforma Substack.

Anterior, Hersh a mai anunțat că operațiunea de aruncare în aer a conductelor a fost amânată. Potrivit informațiilor sale, actul de sabotaj fusese planificat, inițial, pentru iunie 2022, dar, de teamă, liderul Casei Albe a mutat data pentru luna septembrie.

Hersh și-a publicat articolul la 8 februarie. Reporterul a ajuns la concluzia că, profitând de exercițiile Baltops 22, organizate de NATO în Marea Baltică, scafandri ai armatei americane au plantat dispozitive explozive cu activare de la distanță sub gazoductele Nord Stream, încărcături detonate în septembrie 2022, după ce un avion al marinei militare norvegiene a aruncat o baliză hidroacustică în zona conductelor.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a îndemnat să se creadă în neimplicarea Washingtonul în acțiunea de sabotare a conductelor Nord Streams. Diplomatul a subliniat că declarațiile guvernului care resping orice vinovăție merită toată încrederea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108