Hot News
„Sfârșitul lumii, așa cum îl știam”: Occidentul, îngrozit de conferința de la München
20/02
Serviciul rus de Informații Externe: Țările NATO au livrat în Ucraina peste 1.170 de sisteme de apărare aeriană și 440 de tancuri
20/02

Rusia a câștigat miliarde de dolari din petrol în condiții de sancțiuni

Foto: banki.loans

 Rusia a câștigat miliarde de dolari din petrol, în pofida sancțiunilor impuse împotriva ei de Uniunea Europeană, informează publicația Express, citată de agenția Lenta.ru.

„Se pare că industria petrolieră a Rusiei opune rezistență presiunii sancțiunilor, deoarece producția își revine la nivelul țării”, explică publicația.

După cum subliniază în continuare Express, numărul noilor puțuri de foraj a crescut cu șapte procente. Potrivit experților intervievați de ziar, Rusia a reușit, în sectorul serviciilor petrolire, să păstreze mare parte din competențele, activele și tehnologiile specifice domeniului.

Ziarul menționează, totodată, că decizia președintelui rus Vladimir Putin, care a semnat un decret de înlocuire a operatorului proiectului ”Sahalin-2”, compania Sakhalin Energy, cu o nouă entitate juridică rusă, precum și de transferul patrimoniului acestei întreprinderi în proprietatea statului a fost un ”bobârnac peste nas” pentru producătorii de combustibil din țările neprietenoase.

În octombrie 2022 s-a anunțat că pierderile totale la bugetul Rusiei generate de blocarea proiectului ”Sahalin-1” de către fostul operator, Exxon Neftegaz Limited, se ridică la aproape patru miliarde de ruble pe lună, inclusiv pierderi la bugetul regiunii Sahalin, de circa două miliarde. Exxon Neftegas Limited este o filială a ExxonMobil și deține 30% din Sahalin-1. În martie anul trecut, compania a anunțat că se retrage din proiect, după care a blocat activitatea lui. În luna mai, Exxon Neftegas Limited a redus producția de la 220.000 bpd la 10.000 bpd. Ca urmare, pierderile cumulate, potrivit autorităților, s-au ridicat la cel puțin 20 de miliarde de ruble din cauza acțiunilor companiei americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068